Örtbakad fläskfilé med kokt färskpotatis

Recept på örtbakad fläskfilé med kokt färskpotatis

Betina Hastoft
Rulla fläskfilén i rikligt med färska örter, bryn köttet och låt det hela avslutas i ugnen. Servera med kokt potatis och en grönsallad.
25 maj, 2022
Vegetariska gröna pastarätter för alla tillfällen
2:00

Efter reklamen: Vegetariska gröna pastarätter för alla tillfällen

(2:00)

Slå på ljud

Örtbakad fläskfilé

Färska örter runt en fin filé – middagsfavoriten är serverad!

Så enkelt lagar du örtbakad fläskfilé
Betina Hastoft

4 portioner

Du behöver:

1 putsad fläskfilé
4 nävar blandade färska örter, t ex persilja, salvia, timjan och mynta
60 g parmesan
1 ekologisk citron
1 msk olivolja + lite till stekning
Salt och peppar
2 msk vetemjöl
2 msk fransk senap

Till servering:

Kokt färskpotatis
Blandad grönsallad

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 160°. Mixa örter i en mixer tillsammans med riven parmesan, rivet citronskal och olivolja. Krydda med salt och peppar.
  2. Bryn fläskfilén i olivolja i en panna. Ta den ur pannan, strö mjöl runt om och pensla med senap. Rulla köttet i örtblandningen.
  3. Stek filén i ugnen i 10 minuter, vänd upp och ner på den och stek i ytterligare 10 minuter. Innertemperaturen bör vara 62–65°.
  4. Låt köttet vila i 5 minuter och skär det sedan i tjocka skivor. Servera med kokt färskpotatis eller klyftpotatis och en blandad sallad.

Foto: Betina Hastoft