Focaccia med oliver, fetaost och tomater

Focaccia med oliver, fetaost och tomater.

Att baka focaccia i långpanna sparar tid, är praktiskt – och fantastiskt gott! Det här brödet funkar perfekt som lunch tillsammans med en fräsch sallad eller soppa.
23 februari, 2016

6 personer

Tid: 1 timme

Du behöver:

1 paket jäst

2 1/2 dl ljummet vatten

1 nypa salt

2 msk vitt vin

1 msk flytande honung

2 msk olivolja

8 dl vetemjöl

200 g fetaost

100 g körsbärstomater

1/2 rödlök

rosmarin

1/2 dl olivolja

flingsalt

Gör så här:

  1. Smula ner jästen i en bunke och häll i ljummet vatten, salt, honung och olivolja.
  2. Blanda ner mjölet och spara lite till utbakningen. Jäs under duk i cirka 30 minuter.
  3. Lägg den jästa degen i en oljad långpanna och tryck ut degen i hörnen.
  4. Dela osten i mindre bitar och skär tomaterna och rödlöken i klyftor.
  5. Fördela osten, tomaterna och löken över brödet och tryck ner tillsammans med fina kvistar rosmarin.
  6. Ringla över olivolja och strö över några nypor flingsalt.
  7. Grädda mitt i ugnen på 225° i 15–20 minuter.
Focaccia med oliver, fetaost och tomater.

Focaccia med oliver, fetaost och tomater.

Av: Anna Jonassen
Foto: Peter Phillips