Årets nyhet i Aladdinasken är äntligen här!

Den klassiska chokladasken byter regelbundet innehåll för att skapa mer variation i asken. I år är det dags för Tryffel att säga adjö och istället välkomnar vi Kakaokrisp, en pralin fylld med nougatcremé och krispiga kakaonibs.
29 september, 2017

För många svenskar är Aladdinasken en given tradition under julfirandet. Sedan asken skapades år 1939 har dess innehåll varierat och över 50 smaker har tagits fram och bytts ut.

Även i år är det en chokladpralin som byts ut mot en annan. Pralinen Tryffel byts ut mot Kakaokrisp, en pralin fylld med nougatcremé och krispiga kakaonibs.

Läs också: 84 sorters lösgodis utan gelatin

– Aladdin har en fantastisk historia och är en given del av det svenska julfirandet, mycket tack vare att vi ständigt utvecklat och förnyat innehållet i asken. I år är vi oerhört glada att kunna välkomna den nya pralinen Kakaokrisp, som med sina krispiga kakaonibs är ett modernt tillskott till den klassiska asken, säger Sara Sjöholm, varumärkesansvarig på Mondelēz AB.

För den som föredrar ljus choklad har asken Paradis funnits som komplement sedan 1957. Även i denna ask kommer den nya pralinen Kakaokrisp att finnas med.

De nya Aladdinaskarna lanseras i oktober 2017, med start vecka 41.

Artikeln publicerades först på ELLE mat & vin.