Nyårsmeny med hummer, ostron och oxfilé

Maxa årets nyårsmeny! Ostron med brynt smör, hummer i örtbuljong, inbakad oxfilé med svamp och glassbakelse med hallonmaräng.
18 december, 2019

Fira in nästa år på allra godaste och lyxigaste sätt! Här är en härlig nyårsmeny som välkomnar 2020 rejält.

Förrätt: Ostron med brynt smör, panko och gurka

Det finns få saker som är lika lyxiga (och känns lika givna på nyår) som ostron. Dessa ostron med brynt smör är festliga favoriter som ger nyårsmenyn en riktig boost! Toppa med frasig panko och gurka.

Till receptet >>

Recept på ostron med brynt smör, panko och gurka

Ostron med brynt smör, panko och gurka.

Förrätt: Hummer i örtbuljong

Hummer i alla dess former är gott att ha med när det vankas fest. Denna variant i örtbuljong är full av smak och passar perfekt som förrätt. Garnera med lite dill och fänkål.

Till receptet >>

Recept på hummer i örtbuljong

Hummer i örtbuljong.

Huvudrätt: Inbakad oxfilé med svamp

Bjud på oxfilé med en twist! Denna inbakade oxfilé med svamp och bakad rödlök är full av smak. Servera med rosensallat och gröna örter.

Recept på inbakad oxfilé med svamp och rödlök

Inbakad oxfilé med svamp och rödlök.

Till receptet >>

Efterrätt: Glassbakelse med hallonmaräng

En ny efterrättsfavorit – både till nyår och fortsättningsvis! Denna glassbakelse med hallonmaräng är en riktig vinnare. Servera med ätbara blommor eller citronmeliss.

Recept på glassbakelse med hallonmaräng

Glassbakelse med hallonmaräng.

Till receptet >> 

Av: Timm Vladimir

Foto: Columbus Leth

LÄS MER:

Nyårsmeny med hummersallad, ankbröst och ile flottante

Lyxig meny med lax, oxfilé och chokladmousse

SENASTE VIDEOKLIPPEN FRÅN ELLE MAT & VIN: