Populärt: MatDrinkarVegetarisktAlla receptSommarmatSomriga drinkarGrillat

Nyårsguide: Enklaste sättet att öppna ostron – steg för steg

27 dec, 2016 
Låt oss frossa i ostron.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Att öppna ostron kan vara både svårt och klurigt och har man riktig otur kan det sluta med ett blodbad. Det viktigaste är att få in knixen och inte slinta med kniven.

Maximera chanserna att servera fina och hela ostron med vår enkla guide och imponera på middagsgästerna nästa gång det är dags för bjudning.

Så här gör du:

Rulla ihop en kökshandduk och vira den runt din tumme. Detta för att undvika blodsutgjutelse.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Lägg ditt ostron ovanpå handduken med den flata sidan uppåt och gångjärnen utåt. Ta ett fast grepp runt skalet.

För in tippen av kniven försiktigt och vicka den varsamt fram och tillbaka i både höjd- och sidled. Ta inte i för hårt, då kan du slinta. När du känner att ostronet börjar ge med sig, rotera kniven och bänd upp locket

Torka av knivbladet och gör samma sak på ostronets sidor tills det är helt öppet.

Lägg undan handduken och för in kniven igen. Skär loss muskeln som sitter en bit in, under det övre skalet. Akta så att du inte skadar ostronet. Ta bort locket.

Sist men inte minst, skär av muskeln på ostronets undersida. Skrapa med kniven på undersidan tills du känner att det släpper. Nu är ostronet är färdigt att servera.

Om det här inte gjorde dig klokare, kolla in videon.

FLER NYÅRSTIPS:

3 nyårslöften du faktiskt kommer vilja hålla

Tre cocktails på champagne – goda till fördrinken

Glittrande ögon till nyårsfesten

 

Annons