Nya trenden: Magiska smoothiebowls (tar matstylingen till en helt ny nivå!)

Nya trenden: Magiska smoothiebowls (tar matstylingen till en helt ny nivå!)

Visst har vi förundrats över matstyling och konstverk av mat tidigare – hur är det möjligt? Och hur har de tid? Men Hazel Zakariyas instagramkonto ger begreppet "att leka med maten" en helt ny innebörd.
22 september, 2018

Det du ser på bilderna är alltså inte tavlor – utan smoothies! Bakom dessa fantastiska skapelser ligger 30-åriga nyzeeländska hobbykonstnären Hazel Zakariya.

Smoothiesarna som är baserade på frukt, bär, kokosmjölk och andra vanliga ingredienser är sedan målade med hjälp av exempelvis spirulina, pitaya-pulver, blå matcha och gurkmeja. De är alltså 100 procent ätbara. Vackert, gott och nyttigt – vilken kombo!

Hazel har ingen utbildning inom vare sig mat eller konst, utan arbetar till vardags som marknadsanalytiker inom handelsbranschen. Smoothie-skapandet började för två år sedan av en slump berättar hon för Vogue.

– Jag skulle dekorera min soppa med kokosgrädde, men det blev inte som jag tänkt mig , så jag adderade lite pesto och vips var det ett träd!

Sedan dess har konstverken utvecklats i rasande fart och idag har Hazel över 34 000 följare på instagram. I galleriet hittar vi främst gulliga djur, men också till exempel avbildningar från kända filmer och tv-serier som La la Land, Breaking Bad, Harry Potter och Spindelmannen. I genomsnitt lägger Hazel sex timmar på varje konstverk och hennes främsta redskap är vanliga matknivar och grillpinnar.

På frågan: ”Varför lägga så mycket tid på att skapa något så vackert och sedan förstöra det genom att äta upp det?”, svarar hon:

– Livet är för kort och vi borde njuta av varje ögonblick!

Kolla in några av Hazel Zakariyas mästerverk – och filmen när hon målar:

Prov på hur det går till när de otroliga mästerverken skapas:

Läs också:

Avokadomackan har fått en uppgradering – nu är det avokadoart som gäller

Nya mattrenden: Sushi-donuts tar över Instagram

Nya trenden på Instagram – latte i en strut

Artikeln publicerades först på ELLE mat & vin.