Nutella Martini – recept på drinken

04 feb, 2021 
AvEmma Castman
Espresso Martini och en burk Nutella
Festlig drink med Nutella som bas? Ja, tack! Här är receptet på Nutella Martini – en dröm för alla som älskar choklad.
Annons
Därför firar vi den internationella Nutelladagen
Därför firar vi den internationella Nutelladagen

1967 lanserades Nutella på marknaden, och sedan dess har den populära hasselnötskrämen gjort stor succé världen över. Vissa föredrar Nutella som smörgåspålägg, andra som tillbehör till desserten – och en del som solodelikatess man allra helst förtär med sked direkt från burken.

Nedan finns ett recept på drinken Nutella Martini – perfekt för alla som älskar den lena hasselnötskrämen, men är sugen på att testa något nytt.

Nutella Martini – så gör du drinken

4 glas

Du behöver:

5 dl mandelmjölk

100 g Nutella

2 matskedar kakao

4 matskedar Amaretto

4 matskedar vodka

Is

Gör så här:

  1. Blanda ner mandelmjölk, Nutella och kakao i en liten kastrull och värm försiktigt. Vispa tills Nutellan har smält och vätskan ångar. Lyft bort kastrullen från plattan och låt svalna. För att påskynda processen kan du hälla över chokladblandningen i en kanna eller skål.
  2. När mjölkblandningen har svalnat häller du ner den i en shaker (har du ingen går det bra att använda en glasburk med lock). Tillsätt Amaretto, vodka samt is – och skaka tills du känner att utsidan av shakern eller burken är kall.
  3. Avsluta med att försiktigt hälla upp drycken i dina tilltänkta glas. Har du en cocktailsil kan du med fördel använda den när du häller upp.

Tips! Vill du göra drinken ännu mer festlig kan du dekorera glaskanten med choklad. Smält i så fall mörk eller ljus choklad över ett vattenbad och häll upp i en skål. Doppa därefter glasets kant i chokladen och ställ in i kylen så det får stelna.

Foto: Unsplash

LÄS MER:

Annons