Nudlar och broccoli i jordnötssås

24 feb, 2023 
AvLouisa Lorang
Recept på nudlar och broccoli i jordnötssås
Gör din egen jordnötssås och ät till i stort sett allt – varför inte till nudlar och broccoli?
Annons
Vegansk chokladmousse
Vegansk chokladmousse

Nudlar och broccoli i jordnötssås

Krämigt gott!

Nudlar och broccoli i krämig jordnötssås

2 portioner

Du behöver:

200 g udonnudlar
1 broccoli, ca 500 g
Salt
50 g färsk babyspenat

Annons

Jordnötssås:

150 g jordnötssmör
3 msk japansk soja
1 msk sesamolja
1 vitlöksklyfta
2 cm ingefära
1 msk lönnsirap
1 msk limesaft
½ dl kallt vatten (ev mer)

Till servering:

1 grön chili
2 msk sesamfrö
1 lime

Gör så här:

  1. Vispa ihop jordnötssmör och soja i en skål. Vispa ner 1–2 msk kokande vatten till krämig konsistens. Skala och riv vitlöken och ingefäran fint. Blanda ner i såsen med sirap och limesaft.
  2. Koka nudlarna al dente. Skölj och skär broccolin i små bitar. Ånga bitarna i en kastrull med 2–3 cm kokande, saltat vatten under lock i 1–2 minuter. Låt rinna av. Skölj och torka spenaten. Vänd försiktigt ihop nudlar och broccoli med såsen. Vänd sist ner spenaten.
  3. Skölj chilin och skär i tunna skivor. Servera nudelrätten i djupa tallrikar och toppa med chili och sesam och servera limeklyftor till.

Foto: Columbus Leth

Annons