Nu kommer kanelburgaren - hamburgare och kanelbulle i ett!

Kanelbullen + Hamburgaren = Kanelburgaren

När vi trodde vi hade sett allt - kanelbullens och hamburgarens kärleksbarn är här! Kanelburgaren tar onekligen Kanelbullens dag till helt nya nivåer, men är det hiss eller diss?
04 oktober, 2018

Kanelbullens dag är nog den av alla ”matdagar” som tillsammans med Våffeldagen, Semmeldagen och Kladdkakans dag har haft störst genomslag hos folket. Fullt förståeligt – alla anledningar att fika gillar man ju!

Hittills har kanelbullen klarat sig undan olika hybridvarianter med hedern hyfsat i behåll, medan lussebullen och semlan råkat ut för mer eller mindre förnedrande påhitt som lussekorven, lussekebaben och semmelkorv med mos.

Men nu är det alltså dags för kanelbullen att testa sina vingar. Hamburgerrestaurangen Barrels i Stockholm firar kanelbullens dag genom att servera en kanelburgare med bacon & jalapeno-cream cheese och cheddar på alla sina tre restauranger. Ett tilltag som till en början känns anskrämligt, men vid närmare analys faktiskt KAN funka!?

Vi kontaktade såklart Barrels för att få veta mer om Kanelburgaren:

Hur kom ni på den här idén? 

– Vi gillar att göra lite udda kreationer ibland, tänka utanför boxen. Främst för att det är kul. Och då passade det perfekt med denna skapelse på Kanelbullens dag.

Hur smakar den?

– Den har såklart tydliga toner av kanel och är mycket sötare än en traditionell burgare. Det som gör att det hela funkar är den krämiga bacon & jalapeno-cream cheesen. Sältan från baconet balanserar sötman på ett fint sätt och hettan från jalapenon går bra ihop med kanelsmaken.

Är det många som varit nyfikna?

– Vi bjöd in några utvalda gäster att testa ”Cinnamon bun Burger” innan den ”riktiga” premiären på kanelbullens dag 4 oktober. Efter att de lagt ut det på sina flöden, ja då tog det fart i kommentarsfälten och det började trilla in mejl i inkorgen.

Är ni fullbokade?

– Vi tillämpar endast drop-in på våra tre Barrels-restauranger, så det blir först till kvarn som gäller.

Hur många burgare kommer ni preppa? 

– Vi kommer kunna servera 60 stycken kanelburgare per restaurang.

Vad ska man dricka till? Öl eller kaffe?

– Jag skulle föredra en stout till den här burgaren.

Om Kanelburgaren är en flipp eller flopp eller flopp återstår att se. Det kan ju mycket väl vara som Joey menade i Vänner: What’s not to like? Custard – good. Jam – good. Meat – good.