Nougatkyssar med hasselnötter och flingsalt

Recept på nougatkyssar med hasselnötter och flingsalt
Försvinnande goda nougatkyssar med hasselnötter som du svänger ihop på mindre än en timme!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!

Så gör du den klassiska drinken Espresso Martini

Brand logo
Så gör du den klassiska drinken Espresso Martini

Nougatkyssar med hasselnötter och flingsalt

Mjuk chokladnougat och knäckig nöttopping – hur gott som helst!

Nougatkyssar med hasselnötter och flingsalt
Lene Samsø

25 stycken

Tid: 45 minuter

Du behöver:

75 g hasselnötter
1 dl strösocker
150 g mjuk nougat
75 g mjölkchoklad
½ tsk flingsalt

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200°. Bred ut hasselnötterna på en plåt med bakplåtspapper och ställ in dem i ugnen i ca 8 minuter, tills de är gyllene. Låt svalna något och gnugga bort skalet med en ren kökshandduk.
  2. Smält försiktigt sockret i en kastrull på låg värme tills det är gyllenbrunt. Se till att det inte bränns. Rör inte om i sockret medan det smälter.
  3. Vänd ner hasselnötterna i sockerblandningen och häll ut allt på en bit bakplåtspapper, se till att hasselnötterna fördelas jämnt i blandningen. Låt stelna.
  4. Smält nougat och choklad i en värmetålig skål över vattenbad. Rör ner flingsaltet i blandningen och klicka upp den i en spritspåse.
  5. Spritsa nougat- och chokladblandningen i små knäckformar. Hacka hassel­nötsknäcken grovt och strö över formarna. Förvara i kyl fram till servering.

Foto: Columbus Leth