Nougatkyssar med hasselnötter och flingsalt
Försvinnande goda nougatkyssar med hasselnötter som du svänger ihop på mindre än en timme!
Nougatkyssar med hasselnötter och flingsalt
Mjuk chokladnougat och knäckig nöttopping – hur gott som helst!
25 stycken
Tid: 45 minuter
Du behöver:
75 g hasselnötter
1 dl strösocker
150 g mjuk nougat
75 g mjölkchoklad
½ tsk flingsalt
Gör så här:
- Sätt ugnen på 200°. Bred ut hasselnötterna på en plåt med bakplåtspapper och ställ in dem i ugnen i ca 8 minuter, tills de är gyllene. Låt svalna något och gnugga bort skalet med en ren kökshandduk.
- Smält försiktigt sockret i en kastrull på låg värme tills det är gyllenbrunt. Se till att det inte bränns. Rör inte om i sockret medan det smälter.
- Vänd ner hasselnötterna i sockerblandningen och häll ut allt på en bit bakplåtspapper, se till att hasselnötterna fördelas jämnt i blandningen. Låt stelna.
- Smält nougat och choklad i en värmetålig skål över vattenbad. Rör ner flingsaltet i blandningen och klicka upp den i en spritspåse.
- Spritsa nougat- och chokladblandningen i små knäckformar. Hacka hasselnötsknäcken grovt och strö över formarna. Förvara i kyl fram till servering.
Foto: Columbus Leth
