Populärt: Mat Vegetariskt Alla recept Vintips till middagen Restaurangtips Matnyheter

Julgranskakor med vit choklad och pistasch­nötter

19 okt, 2025
AvGitte Heidi Rasmussen
Recept på julgranskakor med vit choklad och pistaschnötter
Vem kan tacka nej till dessa söta små julgranskakor med vit choklad och pistaschnötter? Inte vi i alla fall.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Bakat och klart #3 – Saftig morotskakaBrand logo
Bakat och klart #3 – Saftig morotskaka

Julgranskakor med vit choklad och pistasch­nötter

Dekorativa i form av julgranar, doppade i vit choklad.

Julgranskakor med vit choklad och pistaschnötter
columbus leth
Annons

Ca 40 stycken

Tid: 30 minuter + tid i kyl och ugn

Du behöver:

½ vaniljstång
200 g (3,3 dl) vetemjöl
50 g (1 dl) mandelmjöl
50 g (0,8 dl) florsocker
1 nypa hjorthornssalt
150 g smör
¼ dl vatten

Garnering:

100 g vit choklad
Osaltade pistaschnötter, utan skal
Frystorkade hallon
Färgat strössel

Gör så här:

  1. Dela vaniljstången och skrapa ur fröna med en vass kniv. Blanda vaniljfröna med vetemjöl, mandelmjöl, florsocker och hjorthornssalt i en skål. Smula ner smöret i mjölblandningen och arbeta ihop degen med lite vatten. Slå in degen i plastfolie och låt vila i kylen i 1 timme.
  2. Sätt ugnen på 180°. Kavla ut degen på en mjölad arbetsbänk till ca 3 mm tjocklek. Stansa ut små julgranar med en utstickare och lägg på en plåt med bakplåtspapper.
  3. Grädda kakorna mitt i ugnen i ca 8 minuter, tills de är gyllene. Låt svalna på galler.
  4. Smält chokladen försiktigt i en skål över vattenbad. Hacka pistaschnötterna fint. Doppa de avsvalnade kakorna delvis i chokladen och strö genast över hackade nötter och frystorkade hallon. Eller doppa ena sidan på kakorna och strö över fint strössel. Låt chokladen stelna och förvara kakorna i en lufttät burk.
Så gör du en läskande NegroniBrand logo
Så gör du en läskande Negroni

Foto: Columbus Leth

Annons