Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla recept

Niklas Ekstedt startar matfestival på Fjäderholmarna

21 maj, 2019 
AvRedaktionen
Niklas Ekstedt startar matfestivalen Foodstock på Fjäderholmarna
Den välrenommerade kocken Niklas Ekstedt är en av initiativtagarna bakom den nya gastronomifestivalen Foodstock på Fjäderholmarna i Stockholm. Här berättar vi mer.
Annons

Foodstock är namnet på en ny gastronomifestival som arrangeras mellan den 31 augusti och 1 september på Fjäderholmarna i Stockholm. Tanken är att öppna upp köket för åskådarna och visa processen från råvara till det som hamnar på tallriken. Allt med fokus på traditionella tekniker och dess utveckling ur ett såväl nordiskt som internationellt perspektiv.

– Jag vill visa upp det bästa från Skandinavien och världen just nu, när jag har besökt internationella matfestivaler har jag träffat matentusiaster och vänner som jag nu bjuder in till Foodstock. Vi vill visa upp något autentiskt byggt av nyfikenhet och passion, Foodstock ska ge gästen inspiration och kunskap. Vi vill samla intresserade barn och vuxna och ge dem fantastiska matkänslor. Allt från det råa till det mest förfinade och detaljrika men allt är vackert på sitt eget sätt och gott så klart, berättar Niklas Ekstedt.

Internationella kockar och hantverkare

Under två sensommardagar kommer Fjäderholmarna fyllas med smaker, dofter och intryck från såväl svenska som internationella kockar och hantverkare inom mat och dryck. Några av kockarna som kommer att delta är Daniel Berlin, Florencia Abella, Mehmet Gurs och Zeina Mourtada. Bland de Stockholmsbaserade restaurangerna som deltar utmärker sig Agrikultur och Gastrologik.

Annons

I ett stort tält med 300 sittplatser dukas det upp med långbord för lunch och middag och i ett av Fjäderholmarnas hamnhus skapas menyer med stjärnglans. I konceptet Four Hands Menu möts ett internationellt namn och ett nordiskt för att tillsammans skapa måltider som speglar det bästa inom gastronomin just nu. Utöver det kommer matmarknader, workshops och barer att fylla ön.

Biljetter och priser:

Biljetter till festivalen går att köpa på foodstock.se, där man även kan förboka lunch/middag. En endagsbiljett till Foodstock kostar 500 kr och tvådagars 750 kr. Barn under 16 år går in gratis i målsmans sällskap.

I biljetten ingår båtresan tur och retur till Fjäderholmarna, tillträde till festivalområdet med matmarknad, workshops och barer samt smakbiljetter. Ytterligare mat- och dryckeshäften går att köpa på båten eller när man anländer till ön.

Festivalen är öppen lördag 31 augusti klockan 11:00–23:00 och söndag 1 september klockan 11:00–23:00. Båtresan till Stora Fjäderholmen tar ca 20 minuter från Stockholm.

Annons

Läs också:

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons