Naan-pizza med getost och bakade rödbetor

Supergod naan-pizza med getost och bakade rödbetor.

Kombinationen av getost och rödbeta är välkänd, lägg detta på en pizza tillsammans med karamelliserad rödlök och du kommer aldrig vilja äta något annat!
12 mars, 2019

4 personer

Naan-pizza:

1 dl pumpafrön

4 naan-bröd

200 g mjuk getost

10 urkärnade dadlar

färsk rosmarin

Ugnsbakade rödbetor:

500 g rödbetor

1 msk olivolja

salt

Karamelliserad rödlök:

2 rödlökar

1 msk smör, till stekning

salt

färskmalen svartpeppar

3 msk balsamvinäger

Gör så här:

Sätt ugnen på 200°. Skala rödbetorna och skär i klyftor. Lägg på bakplåtsppappersklädd plåt, vänd runt i lite olja och salt. Baka i ugnen tills de är mjuka.

Skala rödlök och skär i tunna klyftor. Smält smöret och fräs löken tills den får lite färg. Krydda med salt och peppar, häll över balsamvinäger och låt koka in. Ta från värmen.

Rosta pumpakärnorna i torr panna, ställ åt sidan. Värm bröden och bred ut getost. Fördela rödbetorna, karamelliserad rödlök, pumpafrön, skivade dadlar och färsk rosmarin på bröden och servera genast.

Naan-pizza med getost och bakade rödbetor.

Naan-pizza med getost och bakade rödbetor.

Recept: Emma Martiny
Foto: Winnie Methmann

SENASTE VIDEOKLIPPEN FRÅN ELLE MAT & VIN: