Mynta- och äppelsill
05 jun, 2025
Bjud på en smakupplevelse utöver det vanliga med en frisk och fräsch mynta- och äppelsill. Det här måste testas!
Annons
Mynta- och äppelsill
Den fräscha kombinationen av syrligt äpple och aromatisk mynta bjuder på en oväntad men ljuvlig smakupplevelse!
4 portioner
Annons
Tid: 10 minuter
Du behöver:
1 förp 5-minuterssill 420 g
1 ½ dl vatten
5 msk ättiksprit, 12 %
5 msk strösocker
10 svartpepparkorn
½ dl färsk mynta, plockade blad
1 äpple, gärna syrligt, typ Granny Smith
Gör så här:
- Skär sillen i bitar, 2 cm. Koka upp vatten, ättiksprit, socker och svartpepparkorn så att sockret löses upp. Låt kallna.
- Skiva äpplet tunt med hjälp av en osthyvel eller mandolin. Varva äpple, mynta och sill i en glasburk. Häll på den kalla lagen och låt stå kallt i någon timme så att smakerna hinner sätta sig.
Foto: Lisa Björner
Annons