Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Bakning Alla recept Somriga drinkar Grillat Vintips till middagen Sommarmat

Mynta- och äppelsill

05 jun, 2025
Recept på mynta- och äppelsill
Bjud på en smakupplevelse utöver det vanliga med en frisk och fräsch mynta- och äppelsill. Det här måste testas!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Vegetariskt med lyxkant #3 - Friterade hasselbackspotatisar med tångromBrand logo
Vegetariskt med lyxkant #3 - Friterade hasselbackspotatisar med tångrom

Mynta- och äppelsill

Den fräscha kombinationen av syrligt äpple och aromatisk mynta bjuder på en oväntad men ljuvlig smakupplevelse!

Frisk mynta- och äppelsill

4 portioner

Annons

Tid: 10 minuter

Du behöver:

1 förp 5-minuterssill 420 g
1 ½ dl vatten
5 msk ättiksprit, 12 %
5 msk strösocker
10 svartpepparkorn
½ dl färsk mynta, plockade blad
1 äpple, gärna syrligt, typ Granny Smith

Gör så här:

  1. Skär sillen i bitar, 2 cm. Koka upp vatten, ättiksprit, socker och svartpepparkorn så att sockret löses upp. Låt kallna.
  2. Skiva äpplet tunt med hjälp av en osthyvel eller mandolin. Varva äpple, mynta och sill i en glasburk. Häll på den kalla lagen och låt stå kallt i någon timme så att smakerna hinner sätta sig.

Foto: Lisa Björner

Annons