Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla recept

Munkar med kolaglasyr

06 sep, 2022 
AvCecilia Fahlström
Recept på munkar med kolaglasyr
Dessa goda munkar bakar du enkelt i ugnen och toppar med rikligt med kolasås. Oemotståndligt!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Strösslig godisskål i chokladBrand logo
Strösslig godisskål i choklad

Munkar med kolaglasyr

De här munkarna gör du enkelt i ugnen.

Så enkelt gör du egna munkar med kolaglasyr

6 stycken

Annons

Du behöver:

40 g smör
150 g (2 ½ dl) vetemjöl
110 g (1 ¼ dl) strösocker
1 ¼ tsk bakpulver
¼ tsk salt
1 ¾ dl mjölk
1 tsk citronsaft
1 ägg

Glasyr:

150 g strösocker
70 g smör
¾ dl vispgrädde
1 msk flingsalt

Gör så här:

  1. Smörj eller spreja 6 munkformar. Smält smör. Sikta mjöl, socker, bakpulver och salt i en skål.
  2. Blanda mjölk med citronsaft i en annan skål och vispa ner ägget.
  3. Tillsätt mjölk och smält smör till mjölblandningen lite i taget, och rör om tills degen är jämn. Fördela degen i formarna och grädda i nedre delen av ugnen i 4–6 minuter i 220°. Låt svalna.
  4. Glasyr: Smält socker i en tjockbottnad kastrull under omrörning. Tillsätt smör och rör tills det smält. Tillsätt grädden, låt puttra i 1 minut och häll upp i en skål. Låt kolasmeten svalna något och doppa munkarna till hälften i den. Strö över flingsalt.

Foto: Stine Christiansen

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons