Munkar med kolaglasyr

Recept på munkar med kolaglasyr

Stine Christiansen
Dessa goda munkar bakar du enkelt i ugnen och toppar med rikligt med kolasås. Oemotståndligt!
Strösslig godisskål i choklad
0:31

Efter reklamen: Strösslig godisskål i choklad

(0:31)

Slå på ljud

Munkar med kolaglasyr

De här munkarna gör du enkelt i ugnen.

Så enkelt gör du egna munkar med kolaglasyr
Stine Christiansen

6 stycken

Du behöver:

40 g smör
150 g (2 ½ dl) vetemjöl
110 g (1 ¼ dl) strösocker
1 ¼ tsk bakpulver
¼ tsk salt
1 ¾ dl mjölk
1 tsk citronsaft
1 ägg

Glasyr:

150 g strösocker
70 g smör
¾ dl vispgrädde
1 msk flingsalt

Lyxiga champagnecupcakes med frosting

Gör så här:

  1. Smörj eller spreja 6 munkformar. Smält smör. Sikta mjöl, socker, bakpulver och salt i en skål.
  2. Blanda mjölk med citronsaft i en annan skål och vispa ner ägget.
  3. Tillsätt mjölk och smält smör till mjölblandningen lite i taget, och rör om tills degen är jämn. Fördela degen i formarna och grädda i nedre delen av ugnen i 4–6 minuter i 220°. Låt svalna.
  4. Glasyr: Smält socker i en tjockbottnad kastrull under omrörning. Tillsätt smör och rör tills det smält. Tillsätt grädden, låt puttra i 1 minut och häll upp i en skål. Låt kolasmeten svalna något och doppa munkarna till hälften i den. Strö över flingsalt.

Foto: Stine Christiansen