Mumsigt majsbröd

  • AvSuzanne Ribbing
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!

40 minuter

2 ägg

2 1/2 dl mjölk

3 msk smält smör

1 dl vetemjöl

3 dl majsmjöl

3 msk socker

3 tsk bakpulver

1 tsk salt

1 dl majskorn

2 msk hela bönor (till exempel kidneybönor)

1/2 dl pumpafrön och 2 tsk flingsalt (till garnering)

Sätt ugnen på 230°. Vispa ihop ägg, mjölk och smält smör. Blanda de torra ingredienserna i en skål, rör ner i ägg- och mjölkblandningen, tillsätt majskorn och bönor. Blanda väl. Häll upp i bakpappersklädd form. Strö över pumpafrön och fling-salt. Grädda ca 20–25 minuter. Brödet ska serveras samma dag!