Muffins med jordgubbar och rabarber

Recept på muffins med jordgubbar och rabarber

Maria Tegner
Små lyxiga muffins med jordgubbar och rabarber där riven mandelmassa gömmer sig inuti. Perfekt att bjuda på när det vankas afternoon tea.
05 januari, 2023
Underbart goda efterrätter du kan förbereda dagen innan
2:26

Efter reklamen: Underbart goda efterrätter du kan förbereda dagen innan

(2:26)

Slå på ljud

Muffins med jordgubbar och rabarber

Muffins fyllda med mandelmassa och bär blir härligt saftiga.

Baka muffins med jordgubbar och rabarber
Maria Tegner

14 stycken

Du behöver:

3 ägg
Knappt 2 dl (175 g) strösocker
120 g rumsvarmt smör
½ dl crème fraiche
5,8 dl (350 g) vetemjöl
1 msk bakpulver
2 tsk bikarbonat
1 knivsudd salt
75 g mandelmassa
1 1/3 dl (50 g) havregryn

Rabarber- och jordgubbskompott:

200 g fryst rabarber
200 g frysta jordgubbar
1 2/3 dl (150 g) strösocker
1 tsk vaniljpulver
1 tsk malen kanel

Gör så här:

  1. Kompott: Skär rabarbern i centimetertjocka skivor. Vänd ihop rabarber med jordgubbar och socker, vaniljsocker och kanel i en kastrull. Låt stå och dra i 5 minuter. Koka upp under omrörning och låt småkoka i 10–15 minuter.
  2. Värm ugnen till 175°. Vispa ägg och socker luftigt i en skål med elvisp. Vänd försiktigt ner smör och crème fraiche i äggmassan.
  3. Blanda mjöl, bakpulver, bikarbonat och salt i en annan skål. Sikta ner i smeten och rör till en slät massa.
  4. Riv mandelmassan grovt och rör ner i smeten med havregryn och rabarber- och jordgubbskompotten.
  5. Fördela smeten i 14 muffinsformar och grädda i ugnen i 25–30 minuter. Låt svalna på ett ugnsgaller.
Citronmuffin med marängtopp

Foto: Maria Tegner