Mozzarellasallad med björnbärsdressing
Sötsyligt härlig, perfekt tillbehör till grillat.
4 personer
Du behöver:
3 skivor dagsgammalt bröd, t ex levain
15 g smör, till stekning
Salt
1 frisésalladshuvud
2 avokado
125 g björnbär
250 g mozzarella
1 ask krasse
Björnbärsdressing:
25 g björnbär
2 msk balsamvinäger
1 tsk grov senap
4 msk olivolja
Salt och nymalen svartpeppar
Gör så här:
- Riv brödet i mindre stycken och stek det sprött och frasigt i smör i en stekpanna. Låt rinna av på hushållspapper och strö över salt. Skölj salladen och bryt i bitar, lägg upp på en skärbräda. Skala avokadon, ta bort kärnan och skär i bitar. Skölj björnbär. Riv mozzarellan i bitar. Fördela avokado, björnbär, mozzarella, krutonger på salladen och toppa med krasse.
- Krossa björnbär till dressingen i en skål och rör ihop dem med balsamvinäger och senap. Vispa i olivoljan och smaka av med salt och peppar. Droppa dressingen över salladen och servera genast.
Recept: Timm Vladimir Foto: Columbus Leth