Moussaka med oliver och kapris

Recept på moussaka med oliver och kapris

Bjud på en magisk grekisk klassiker! Vegetarisk moussaka med oliver och kapris. Toppa med cocktailkapris och oregano.
11 april, 2020

6 portioner

Du behöver:

1 gul lök

3 vitlöksklyftor

500 g potatis

3 msk olivolja

2 paket pastasås med basilika

2 msk tomatpuré

2 tsk socker

2 dl urkärnade svarta oliver

1 dl vatten

1 tsk salt

1 krm peppar

2 aubergine

200 g fetaost

Yoghurttopping:

3 dl naturell yoghurt

3 ägg

1 krm svartpeppar

Till servering:

Cocktailkapris

Färsk oregano

Gör så här:

  1. Skala och hacka lök och vitlök.
  2. Skala potatis och skär i tunna skivor.
  3. Fräs i en stor stekpanna i olivolja.
  4. Tillsätt tomatpuré och tillsätt socker.
  5. Tillsätt pastasås, oliver, vatten, salt och peppar.
  6. Låt puttra i 15 minuter, rör om kontinuerligt.
  7. Sätt ugnen på 225°.
  8. Skölj och skär auberginen i centimetertjocka skivor.
  9. Stek dem i olivolja cirka 2 minuter per sida.
  10. Varva potatisblandningen med aubergine i en smord ungssäker form.
  11. Vispa ihop yoghurt, ägg och peppar.
  12. Häll det över potatisen och auberginen i formen, smula över fetaost.
  13. Grädda i cirka 20 minuter.
  14. Toppa med cocktailkapris och oregano.
Recept på moussaka med oliver och kapris

Moussaka med oliver och kapris.

Av: Sanna Käkälainen
Foto: Fabian Björk

LÄS MER:

Bjud på grillad aubergine med parmesan

Auberginerullar med tomat och mozzarella

Grillad souvlaki med bakad aubergine