Grillad aubergine med parmesan

Grillad aubergine med parmesan.
Även de som vanligen inte är så förtjusta i aubergine brukar älska denna rätt. De grillade aubergineskivorna blir till matiga biffar. Servera gärna med en kall yoghurtsås.
Annons

4 personer
Tid: 50 minuter

Du behöver:

1 aubergine
salt
50 g finriven parmesan
2 ägg
svartpeppar

Gör så här:

Skär auberginen i tjocka skivor. Salta rejält på båda sidor och låt ligga minst i en halvtimme. Saltet drar ut en del av vätskan och gör auberginen fastare i konsistensen. Torka bort salt och utdragen vätska.

Annons
Annons

Blanda ost och ägg. Pensla blandningen på auberginen. Peppra ordentligt. Grilla på båda sidor, inte direkt över glöden. Servera gärna med en kall yoghurtsås.

Grillad aubergine med parmesan.
Grillad aubergine med parmesan.

Av: Pia Hall
Foto: Christina Sundien

Dela på:

SENASTE VIDEOKLIPPEN FRÅN ELLE MAT & VIN:


Annons

Laddar