Mjuk pepparkaka med lingon

Har du ont om tid kan du köpa en färdig sockerkaksmix och blanda i kryddorna och lingonen i efterhand. Det blir bara nästan lika gott, men duger fint om tiden är knapp.
01 juni, 2010
Mjuk pepparkaka med lingon.

Mjuk pepparkaka med lingon.

50 minuter

Du behöver:

2 ägg

2 dl socker

50 g smör

1 dl mjölk

3 dl vetemjöl

1 1/2 tsk bakpulver

2 tsk kanel

1 tsk mald ingefära

2 tsk kardemumma

1/2–1 dl lingon (frysta, tinade)

Gör så här:

Vispa ihop ägg och socker riktigt fluffigt i en bunke. Smält smöret i en kastrull och häll i mjölken. Låt det koka upp tillsammans och rör hastigt ner det i äggblandningen. Blanda alla torra ingredienser och vänd ner i smeten. Blanda ner lingonen och häll smeten i en väl smord och bröad form. Grädda mitt i ugnen på 175° i ca 40 minuter.

SENASTE VIDEOKLIPPEN FRÅN ELLE MAT & VIN: