Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla receptPåskmat

Mjuk pepparkaka med frosting och granatäpple

24 nov, 2023 
AvCamilla Biesbjerg Markussen
Recept på mjuk pepparkaka med frosting och granatäpple
Den här mjuka pepparkakan blir ännu godare och saftigare när den toppas med kanelfrosting och granatäpple.
Annons
Gör det själv: Julshot med smak av pepparkakaBrand logo
Gör det själv: Julshot med smak av pepparkaka

Mjuk pepparkaka med granatäpple

Använd gärna olika tyllar för att spritsa på frostingen.

20 bitar

Du behöver:

200 g rumsvarmt smör
160 g (1,8 dl) strösocker
140 g (knappt 2 dl) muscovadosocker
3 ägg
3 dl standardmjölk, 3 %
235 g (knappt 4 dl) vetemjöl
1 msk mald kanel
1 tsk mald kardemumma
1 tsk mald nejlika
1 tsk mald ingefära
1 ½ tsk bikarbonat
¼ tsk salt

Annons

Färskostsfrosting:

130 g rumsvarmt smör
200 g (3,3 dl) florsocker
1 tsk mald kanel
100 g naturell färskost

Till servering:

1 granatäpple
Ev ätbart guldpulver

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175°. Lägg ett bakplåtspapper i en form, 33 x 23 cm. Vispa smör, socker och muscovadosocker krämigt med elvisp. Tillsätt äggen, ett i taget, och rör i mjölken.
  2. Blanda ihop mjöl, kryddor, bikarbonat och salt och vänd ner mjölblandningen i smeten.
  3. Häll smeten i formen och grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 25 minuter. Låt kakan kallna på ett galler.
  4. Färskostsfrosting: Vispa smör och florsocker ljust och luftigt i en skål med elvisp på hög hastighet. Tillsätt kanel och färskost och vispa på medelhög hastighet till en jämn kräm.
  5. Servering: Skär kakan i bitar. Fyll en spritspåse, försedd med valfri tyll, med frostingen. Dela granatäpplet och gröp ur kärnorna. Garnera kakan med frosting, granatäpple och ev lite ätbart guldpulver.

Foto: Columbus Leth

Annons