Populärt: Mat Vegetariskt Alla recept Vintips till middagen Restaurangtips Matnyheter

Mintkyssar med mörk choklad

18 okt, 2025
Recept på mintkyssar med mörkchoklad
Busenkelt recept på mintkyssar med mörk choklad – ett måste i godisskålen till jul!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Bakat och klart #2 – Världens godaste kladdkakaBrand logo
Bakat och klart #2 – Världens godaste kladdkaka

Mintkyssar med mörk choklad

Mintkyssar kan vara lite knepiga att få till, men inte med det här receptet. Så enkelt och gott!

Mintkyssar med mörk choklad
Columbus Leth

Ca 50 stycken

Annons

Tid: 20 minuter + tid att vila

Du behöver:

45 g (ca 1 dl) äggvita
400 g (6 ½ dl) florsocker
7 droppar pepparmyntsolja (eller efter smak)
100 g mörk choklad, hackad

Gör så här:

  1. Vispa äggvitan vit och skummig i en skål med elvisp. Vänd ner florsockret, lite i taget. Smaksätt med pepparmyntsolja och knåda ihop massan med händerna. Använd ev lite extra florsocker om den klibbar.
  2. Rulla små kulor av degen, ungefär i storlek som en femkrona. Lägg dem på ett fat med bakplåtspapper och platta till dem lätt med en gaffel. Låt mintkyssarna torka i rumstemperatur i minst 4 timmar, gärna över natten.
  3. Smält chokladen i en skål över vattenbad. Fyll chokladen i en spritspåse och ringla den över mintkyssarna. Låt chokladen stelna innan servering. Förvara mintkyssarna torrt – de håller i upp till en vecka.

Foto: Columbus Leth

Annons