Mintkyssar med mörk choklad
18 okt, 2025
Busenkelt recept på mintkyssar med mörk choklad – ett måste i godisskålen till jul!
Annons
Mintkyssar med mörk choklad
Mintkyssar kan vara lite knepiga att få till, men inte med det här receptet. Så enkelt och gott!
Ca 50 stycken
Annons
Tid: 20 minuter + tid att vila
Du behöver:
45 g (ca 1 dl) äggvita
400 g (6 ½ dl) florsocker
7 droppar pepparmyntsolja (eller efter smak)
100 g mörk choklad, hackad
Gör så här:
- Vispa äggvitan vit och skummig i en skål med elvisp. Vänd ner florsockret, lite i taget. Smaksätt med pepparmyntsolja och knåda ihop massan med händerna. Använd ev lite extra florsocker om den klibbar.
- Rulla små kulor av degen, ungefär i storlek som en femkrona. Lägg dem på ett fat med bakplåtspapper och platta till dem lätt med en gaffel. Låt mintkyssarna torka i rumstemperatur i minst 4 timmar, gärna över natten.
- Smält chokladen i en skål över vattenbad. Fyll chokladen i en spritspåse och ringla den över mintkyssarna. Låt chokladen stelna innan servering. Förvara mintkyssarna torrt – de håller i upp till en vecka.
Foto: Columbus Leth
Annons