Minitortillas med rom, smetana och rödlök
Gör försvinnande goda små minitortillas och toppa med rom, smetana, rödlök och gräslök. Servera gärna med ett glas bubbel!
Minitortillas med rom, smetana och rödlök
Toppa de fina brödsnäckorna med smetana, rom, rödlök och gräslök. Så goda till ett glas frisk champagne eller crémant.
10 stycken
Tid: 25 minuter
Du behöver:
3 vetetortillor
1 ½ dl smetana eller crème fraiche
75 g röd stenbitsrom
½ finhackad rödlök
3 msk hackad gräslök
Gör så här:
- Sätt ugnen på 200°. Klipp ut rundlar, ca 7 cm i diameter, av brödet och tryck ner det i mandelmusselformar eller muffinsformar i folie. Ställ formarna på en plåt och grädda mitt i ugnen i ca 8 minuter eller tills de fått fin färg.
- Ta ut formarna ur ugnen och låt dem kallna.
- Fyll brödsnäckorna med smetana och rom, toppa med finhackad rödlök och gräslök.
Foto: Lisa Björner
