Minitortillas med rom, smetana och rödlök

Recept på minitortillas med rom, smetana och rödlök
Gör försvinnande goda små minitortillas och toppa med rom, smetana, rödlök och gräslök. Servera gärna med ett glas bubbel!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!

Krämig mandaringlass med vit chokladsås

Brand logo
Krämig mandaringlass med vit chokladsås

Minitortillas med rom, smetana och rödlök

Toppa de fina brödsnäckorna med smetana, rom, rödlök och gräslök. Så goda till ett glas frisk champagne eller crémant.

Minitortillas med rom, smetana och rödlök
Lisa Björner

10 stycken

Tid: 25 minuter

Du behöver:

3 vetetortillor
1 ½ dl smetana eller crème fraiche
75 g röd stenbitsrom
½ finhackad rödlök
3 msk hackad gräslök

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200°. Klipp ut rundlar, ca 7 cm i diameter, av brödet och tryck ner det i mandelmusselformar eller muffinsformar i folie. Ställ formarna på en plåt och grädda mitt i ugnen i ca 8 minuter eller tills de fått fin färg.
  2. Ta ut formarna ur ugnen och låt dem kallna.
  3. Fyll brödsnäckorna med smetana och rom, toppa med finhackad rödlök och gräslök.

Foto: Lisa Björner