Smakrika minipizzor med karamelliserad lök

Smakrika minipizzor med karamelliserad lök

Inge Skovdal / Skovdal Nordic
Dessa minipizzor med karamelliserad lök är det perfekta tillbehöret till minglet! Lätta att äta med ena handen så du kan hålla drinken i den andra!
03 september, 2021
0:36

Efter reklamen: Chips med löjromsdipp

(0:36)

Minipizzor med karamelliserad lök

Läckra smaker, enkelt och bra med färdig pajdeg.

minipizza – perfekt tilltugg till fördrinken
Inge Skovdal / Skovdal Nordic

6 portioner

Du behöver:

½ paket färsk pajdeg
1 gul lök
1 msk strösocker
1 dl crème fraiche
50 g riven parmesan
1 handfull gräslök, finhackad
20 g smör

Gör så här:

  1. Värm ugnen till 180°. Rulla ut pajdegen på mjölat bakbord. Ta ut små rundlar med ett glas eller en utstickare. Fördela bottnarna på en ugnsplåt klädd med bakplåtspapper, med gott om mellanrum mellan dem.
  2. Skala löken och dela den på mitten och skiva tunt. Vänd lökskivorna i strösocker. Smöra bottnarna med lite crème fraiche och strö riven parmesan och hackad gräslök över.
  3. Fördela löken ovanpå, gärna i ett fint mönster. Smält lite smör i en kastrull och droppa över tarterna. Grädda i ugnen i 40 minuter, tills de är spröda och får lite färg.

Recept och foto: Skovdalnordic.com

Missa inte

Så lyckas du med pizzakvällen – 3 goda recept och bästa tipsen

Visst kan man leva på pizza?

9 lyxiga vegetariska snittar och tilltugg

Det blir inte godare än så här!

Plockmat på planka – 6 recept

Tillaga och servera snyggt på planka!