Minipajer med hallon och nektarin

Recept på minipajer med hallon och nektarin

Pajerna kan lagas i förväg och ställas i kylen, och sedan toppar du med frukterna och gräddar när det är dags för efterrätt.
21 januari, 2020

4 portioner

Du behöver:

100 g mandlar

3 dl vetemjöl

1 1/4 dl strösocker

175 g mjukt smör + lite till formen

Fyllning:

3 ägg

2 ½ dl grekisk yoghurt

75 g rörsocker

2–4 nektariner

125 g hallon

50 g flagade hasselnötter

Till servering:

Vaniljglass

Gör så här:

  1. Värm ugnen till 175°.
  2. Hacka mandlarna grovt i matberedare.
  3. Blanda mandlarna med mjöl och socker och smula ner smöret.
  4. Samla ihop massan till en deg, utan att överarbeta den.
  5. Smörj fyra mindre pajformar (ca 10 cm i diameter) eller en stor (ca 24 cm i diameter) med lite smör.
  6. Tryck ut degen i dem, i botten och upp på kanterna.
  7. Vispa ägg, yoghurt och rörsocker fluffigt med en gaffel och fördela jämnt i formarna.
  8. Ställ kallt medan du fixar med frukten.
  9. Hit kan du förbereda och låta pajerna stå på vänt i kylen.
  10. Skölj nektarinerna och skär i tunna skivor, rensa hallonen.
  11. Fördela frukten i pajerna och strö över hasselnötter.
  12. Grädda i ugnen cirka 30 minuter.
  13. Servera dem ljumna eller kalla tillsammans med lite vaniljglass.
Recept på minipajer med hallon och nektarin

Minipajer med hallon och nektarin.

Av: Camilla Biesbjerg Markussen

Foto: Betina Hastoft

LÄS MER:

Rabarberpaj med vaniljkräm och pistaschnötter

Ljuvlig björnbärspaj med marängtoppar

Lyxig pekanpaj med choklad

SENASTE VIDEOKLIPPEN FRÅN ELLE MAT & VIN: