Minimaränger med mörk choklad och mockagrädde

Recept på minimaränger med mörk choklad och mockagrädde

Betina Hastoft
Dessa minimaränger som toppas med mockagrädde, mörkchoklad och flagad mandel, är helt perfekta till en kopp stark espresso.
06 september, 2022
Festlig chokladmoussetårta med mirror glaze
0:49

Efter reklamen: Festlig chokladmoussetårta med mirror glaze

(0:49)

Slå på ljud

Minimaränger med mörk choklad och mockagrädde

Söt maräng och mockagrädde är den perfekta kombinationen efter middagen. Hittar du inte små marängbottnar kan du förstås använda en stor.

Avsluta middagen med minimaränger med mörk choklad och mockagrädde
Betina Hastoft

6 stycken

Du behöver:

50 g mörk choklad
6 små marängbottnar mockagrädde
2 ½ dl vispgrädde
½ tsk kakao
½ tsk snabbkaffepulver
2 msk florsocker

Till servering:

40 g flagad mandel
75 g mörk choklad

Ljuvlig maräng med rabarberkompott och vaniljkräm

Gör så här:

  1. Hacka chokladen fint och smält i en skål över vattenbad. Bred ut ett tunt lager smält choklad på marängbottnarna och ställ i kylen i 5 minuter, tills chokladen stelnat.
  2. Mockagrädde: Vispa grädden med kakao, kaffepulver och florsocker.
  3. Servering: Rosta mandeln lätt gyllene i torr panna. Hacka den mörka chokladen grovt, eller hyvla den till stora flagor.
  4. Täck marängbottnarna med mockagrädde och garnera med rostad mandel och chokladflagor.

Foto: Stine Christiansen, Betina Hastoft