Minimaränger med mörk choklad och mockagrädde
Söt maräng och mockagrädde är den perfekta kombinationen efter middagen. Hittar du inte små marängbottnar kan du förstås använda en stor.
6 stycken
Du behöver:
50 g mörk choklad
6 små marängbottnar mockagrädde
2 ½ dl vispgrädde
½ tsk kakao
½ tsk snabbkaffepulver
2 msk florsocker
Till servering:
40 g flagad mandel
75 g mörk choklad

Ljuvlig maräng med rabarberkompott och vaniljkräm
Gör så här:
- Hacka chokladen fint och smält i en skål över vattenbad. Bred ut ett tunt lager smält choklad på marängbottnarna och ställ i kylen i 5 minuter, tills chokladen stelnat.
- Mockagrädde: Vispa grädden med kakao, kaffepulver och florsocker.
- Servering: Rosta mandeln lätt gyllene i torr panna. Hacka den mörka chokladen grovt, eller hyvla den till stora flagor.
- Täck marängbottnarna med mockagrädde och garnera med rostad mandel och chokladflagor.
Foto: Stine Christiansen, Betina Hastoft