Populärt: MatDrinkarVegetarisktAlla receptSommarmatSomriga drinkarGrillat

Minicupcakes med citronfrosting

06 jul, 2018 
AvRedaktionen
Minicupcakes med citronfrosting.
Små, söta cupcakes med citronfrosting. Vill du spara tid kan du kolla med ditt bageri om det går att beställa cupcakes. Då behöver du bara vispa ihop frostingen och fixa dekorationen själv!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Frosting:

70 g mjukt smör

5 1/2–6 dl florsocker

skal av 1 citron och saft av 1/2

100 g färskost

Gör så här:

Rör eller vispa smör, florsocker, citronskal, citronsaft och färskost krämigt. Bred frostingen på cupcakesen och garnera med blåbär, sockerrosor eller annat fint. Pudra med florsocker eller kakao.

Cupcakes:

120 g smör

220 g socker

2 ägg

skalet av 2 citroner

1 tsk vaniljsocker

1 tsk bakpulver

2 dl vetemjöl

120 g mjölk

en nypa salt

100 g blåbär

Frosting:

5 äggvitor

450 g smör

3 dl socker

1 vaniljstång och blåbärssylt samt några färska bär till dekoration

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 180 grader .
  2. Smält smör och vispa med socker till en fluffig massa.
  3. Tillsätt äggen och vispa ordentligt. Det ska bli riktigt, riktigt fluffigt så vispa hellre en minut extra om du är osäker. Häll i citronskalet och blåbären.
  4. I en skål vid sidan om häller man ner vanilj, vetemjöl, bakpulver och salt. Rör om en aning.
  5. Sikta ner mjölblandningen i äggsmeten.
  6. Häll i mjölk och salt. Rör tills det blandats till en jämn smet.
  7. Fyll formarna till lite drygt hälften och sen direkt in i ugnen.
  8. 20 min i ugnen.
  9. Frostingen – lägg äggvitorna i en ordentligt rengjord skål och tillsätt sockret.
  10. Ställ skålen över ett vattenbad med hett vatten. Det ska inte koka, men det ska vara hett. Vispa sakta runt tills allt sockret är löst och ägget känns varmt men inte hett.
  11. Vispa nu äggen på hög hastighet tills de svalnat helt.
  12. När äggsmeten är helt sval klickar man i smöret (många små bitar, inte en stor klick), delar, skrapar ur och tillsätter vaniljstången.
  13. Ha slutligen i blåbärssylten och vispa tills den är jämnt fördelad i frostingen.
  14. Spritsa frostingen på cupcakesen.
Minicupcakes med citronfrosting.
Minicupcakes med citronfrosting.

Av: Anna Wendt & Rebecca Petrovic
Foto: Lisa Björner

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons