Minicrêpes med spenat och ricotta

Minicrêpes med spenat och ricotta.

Använd den gamla hederliga plättlaggen för att få riktigt små crêpes. Fyll dem med spenat och ricotta och toppa med rostade pinjenötter.
31 januari, 2017

4 personer

Tid: 1 timme

Crêpesmet:

2 dl vetemjöl

salt

3 dl mjölk

2 ägg

smör till pannan

Fyllning:

1 liten gul lök (finhackad)

1 vitlöksklyfta (finhackad)

2 msk smör

200 g spenat (hackad)

200 g ricottaost

salt och svartpeppar

pinjenötter (till topping)

Gör så här:

Häll mjölet och lite salt i en bunke och hälften av mjölken, vispa till en jämn smet. Tillsätt resten av mjölken och sedan äggen. Vispa samman.

Värm laggen och smörj den med smör. Stek små plättar och lägg på hög. Hacka löken och vitlöken fint. Smält smöret i en kastrull och fräs lökhacket någon minut tills det blivit mjukt. Tillsätt den hackade spenaten och fräs lite till. Vänd i ricottaosten och smaka av med salt och peppar.

Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna.

Lägg en klick av fyllningen på varje minicrêpe och vik ihop. Stick tandpetare igenom crêpen så håller de formen! Toppa med rostade pinjenötter.

Minicrêpes med spenat och ricotta.

Minicrêpes med spenat och ricotta.

Av: Frida Anthin-Broberg
Foto: Lina Östling