Minicheddarpajer med grönkål och färska fikon
24 nov, 2023
AvAnna Wendt
AvCamilla Biesbjerg Markussen
Dessa läckra minicheddarpajer med grönkål och färska fikon kommer med en varning – de försvinner i ett nafs!
Annons
Minicheddarpajer med grönkål och färska fikon
Små vegopajer med grönkål och fikon.
Annons
12 stycken
Du behöver:
100 g färsk grönkål, ansad i småbitar
10 cm purjolök, strimlad
1 msk smör
Salt
Nymald svartpeppar
3 dl riven cheddarost (ca 150 g)
250 g kyld smördeg
1/2 dl grovhackade valnötter
Äggstanning:
3 ägg
2 dl grädde
1/2 tsk salt
2 krm nymald svartpeppar
Topping:
2 färska fikon, skurna i klyftor
Gör så här:
- Fräs grönkål och purjolök i smör. Salta och peppra och blanda med osten. Sätt ugnen på 200°.
- Vispa ihop ägg och grädde lätt, smaka av med salt och peppar.
- Ta fram smördegen ur kylen och låt den ligga framme i 5 minuter. Rulla ut och skär i tolv fyrkanter. Kavla bitarna lite lätt så att de blir något tunnare. Smöra en muffinsplåt och tryck försiktigt ner degbitarna, hörnen av degen ska sticka upp.
- Lägg i grönkålsblandningen och valnötterna. Pensla degkanterna med lite av äggstanningen och fördela sedan resten i pajerna. Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter. Ta ut och låt svalna lite. Toppa med färska fikon.
Foto: Lisa Björner och Peter Kam
Annons