Mer matlagning i Sveriges Mästerkock 2017

Leif Mannerström, Markus Aujalay och Mischa Billing. Foto: Pär Bäckstrand/TV4

Det har blivit dags för en ny säsong av "Sveriges Mästerkock" och i år blir det extra mycket matlagning. I det nya webbexklusiva programmet "Efter stängning" får nämligen de utslagna mästerkockarna en andra chans att visa vad de går för.
04 januari, 2017

Den 11 januari inleds jakten på Sveriges nästa mästerkock. Precis som tidigare handlar tävlingen lika mycket om matlagning som att hålla nerverna i schack.

I juryn sitter Leif Mannerström, Markus Aujalay och Mischa Billing.

Förra året var det Catarina König från Uppsala som kammade hem den prestigefyllda titeln Sveriges Mästerkock, en kvarts miljon kronor och ett kokbokskontrakt. Dessutom började hon att blogga för ELLE mat & vin!

Recept: Festlig 3-rättersmeny av Catarina König

Catarina König har gett ut kokboken "Varje dag är en fest". Foto: Frida Wismar

Catarina König har gett ut kokboken ”Varje dag är en fest”. Foto: Frida Wismar

Nytt för i år är att Markus Aujalay får ett eget webbexklusivt program i TV4 Play. I ”Efter stängning” får de utslagna mästerkockarna en andra chans att visa vad de går för när Marcus öppnar köket efter stängning. Det bjuds på svettiga matlagningsdueller där fokus ligger på världens bästa smaker och snabb tillagning.

Sveriges Mästerkock 2017 har premiär den 11 januari klockan 20:00 i TV4. Efter stängning börjar sändas den 1 februari direkt efter Sveriges Mästerkock i TV4 Play.

Recept: Leif Mannerströms Coeur de filet provencale

Leif Mannerström i Sveriges mästerkock 2017.

Leif Mannerström i Sveriges mästerkock 2017.

Recept: Markus Aujalays pilgrimsmusslor med skaldjursmajonnäs

Markus Aujalay i Sveriges mästerkock 2017.

Markus Aujalay i Sveriges mästerkock 2017.

Läs även: Mischa Billing: ”Det dricker jag till påskbuffén”

Mischa Billing i Sveriges mästerkock 2017.

Mischa Billing i Sveriges mästerkock 2017.