Meny med minipaj, chowder och lyxig cheesecake

Lyxig 4 rättersmeny med härliga smaker

Sugen på en perfekt fyrarättersmeny? Börja med små frasiga aptitretare, sedan en krämig soppa, matiga lammfärsbullar och en saftig morotskaka. Matmagi på hög nivå!
07 april, 2020

1. Minipajer med räkröra

Börja minglet med dessa är spröda favoriter med krämig fyllning. Perfekt förrätt eller plockmat till festen. Toppa med ärtskott!

Till receptet >>

Minipajer med räkröra

Minipajer med räkröra.

2. Blomkålschowder med majs och bönor

Bjud på en härlig sopp-förrätt! En chowder är en fyllig soppa, ofta redd med grädde. Den här varianten är vegetarisk men du kan också addera till exempel torskfilé som får koka med under de sista minuterna. Toppa med dill eller gräslök!

Till receptet >>

Blomkålschowder med majs och bönor

Blomkålschowder med majs och bönor.

3. Quinoa med köttbullar i kryddig tomatsås

Pasta och köttbullar i en ny och supergod tappning. Quinoa är ett nyttig och trevligt alternativ till pasta, men den här rätten är så klart också jättegod med valfri pastasort. Passar bra till både vardagsmiddagen och helgbjudningen!

Till receptet >>

Quinoa med köttbullar i kryddig tomatsås

Quinoa med köttbullar i kryddig tomatsås.

4. Morotskaka med cream cheese-frosting och salt karamellsås

Här har du efterrätternas efterrätt som alltid går hem hos gästerna. En riktigt maffig avslutning på en härlig måltid. Kombinationen mellan sött och salt är oslagbar!

Till receptet >>

Morotskaka med cream cheesefrosting med salt karamellsås

Morotskaka med cream cheesefrosting med salt karamellsås.

Av: Marie Melchior
Foto: Betina Hastoft

LÄS MER:

Lyxig 3-rätters meny för grillen

Smakrik meny med det där lilla extra i detaljerna

Lyxig och fräsch trerättersmeny

SENASTE VIDEOKLIPPEN FRÅN ELLE MAT & VIN: