Populärt: Mat Vegetariskt Alla recept Somriga drinkar Grillat Vintips till middagen Sommarmat

Melonsallad med edamamebönor och sesam

12 jul, 2025
AvCarolina Soudah
Recept på melonsallad med edamamebönor och sesam
Frisk vattenmelon, krispig gurka, edamamebönor och salt stekt grillost – tillsammans blir det en riktigt somrig sallad!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Vegetariskt med lyxkant #8 - Pizza med edamamepesto, burrata & tryffelBrand logo
Vegetariskt med lyxkant #8 - Pizza med edamamepesto, burrata & tryffel

Melonsallad med edamamebönor och sesam

Inget slår en saftig, söt och riktigt god vattenmelon. Använd gärna kärnfri melon.

Melonsallad med edamamebönor, sesam och grillost
Eva Hilden Smith
Annons

2 portioner

Tid: 25 minuter

Du behöver:

600 g vattenmelon (skalad vikt)
½ gurka
½ rödlök
2 dl edamamebönor, frysta
200 g grillost
1 msk rapsolja till stekning
Färsk mynta eller koriander
Rostade sesamfrön
1 lime, finrivet skal och saft
1 ½ msk rapsolja
1 tsk sesamolja
1 tsk flytande honung
Salt och svartpeppar

Gör så här:

  1. Skala, kärna ur och skär melonen i bitar. Hyvla gurkan tunt.
  2. Skala och skiva rödlöken tunt. Tina bönorna enligt anvisningen på förpack­ningen.
  3. Blanda ihop dressingen.
  4. Tärna osten och stek till fin färg i oljan.
  5. Blanda alla ingredienser med dressingen och garnera med mynta och sesamfrön.
Drinkar #5 - Fruktig sgroppino cocktail - med hallon sorbetBrand logo
Drinkar #5 - Fruktig sgroppino cocktail - med hallon sorbet

Foto: Eva Hildén

Annons