Melonsallad med edamamebönor och sesam
12 jul, 2025
AvCarolina Soudah
Frisk vattenmelon, krispig gurka, edamamebönor och salt stekt grillost – tillsammans blir det en riktigt somrig sallad!
Annons
Melonsallad med edamamebönor och sesam
Inget slår en saftig, söt och riktigt god vattenmelon. Använd gärna kärnfri melon.
Annons
2 portioner
Tid: 25 minuter
Du behöver:
600 g vattenmelon (skalad vikt)
½ gurka
½ rödlök
2 dl edamamebönor, frysta
200 g grillost
1 msk rapsolja till stekning
Färsk mynta eller koriander
Rostade sesamfrön
1 lime, finrivet skal och saft
1 ½ msk rapsolja
1 tsk sesamolja
1 tsk flytande honung
Salt och svartpeppar
Gör så här:
- Skala, kärna ur och skär melonen i bitar. Hyvla gurkan tunt.
- Skala och skiva rödlöken tunt. Tina bönorna enligt anvisningen på förpackningen.
- Blanda ihop dressingen.
- Tärna osten och stek till fin färg i oljan.
- Blanda alla ingredienser med dressingen och garnera med mynta och sesamfrön.
Foto: Eva Hildén
Annons