Melonsallad med edamamebönor och sesam

  • AvCarolina Soudah
Recept på melonsallad med edamamebönor och sesam
Frisk vattenmelon, krispig gurka, edamamebönor och salt stekt grillost – tillsammans blir det en riktigt somrig sallad!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!

Vegetariskt med lyxkant #8 - Pizza med edamamepesto, burrata & tryffelBrand logo

Vegetariskt med lyxkant #8 - Pizza med edamamepesto, burrata & tryffel

Melonsallad med edamamebönor och sesam

Inget slår en saftig, söt och riktigt god vattenmelon. Använd gärna kärnfri melon.

Melonsallad med edamamebönor, sesam och grillost
Eva Hilden Smith

2 portioner

Tid: 25 minuter

Du behöver:

600 g vattenmelon (skalad vikt)
½ gurka
½ rödlök
2 dl edamamebönor, frysta
200 g grillost
1 msk rapsolja till stekning
Färsk mynta eller koriander
Rostade sesamfrön
1 lime, finrivet skal och saft
1 ½ msk rapsolja
1 tsk sesamolja
1 tsk flytande honung
Salt och svartpeppar

Gör så här:

  1. Skala, kärna ur och skär melonen i bitar. Hyvla gurkan tunt.
  2. Skala och skiva rödlöken tunt. Tina bönorna enligt anvisningen på förpack­ningen.
  3. Blanda ihop dressingen.
  4. Tärna osten och stek till fin färg i oljan.
  5. Blanda alla ingredienser med dressingen och garnera med mynta och sesamfrön.

Drinkar #5 - Fruktig sgroppino cocktail - med hallon sorbetBrand logo

Drinkar #5 - Fruktig sgroppino cocktail - med hallon sorbet

Foto: Eva Hildén