Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla receptSomriga drinkarMidsommarmatMidsommardrinkar

McDonald's ändrar sina klassiska recept: ”Big Mac 2.0”

18 okt, 2022 
AvSimon Nilsson Larsson
McDonald's ändrar sina klassiska recept: ”Big Mac 2.0”
Världens kanske kändaste burgare, Big Mac, kommer att få en ny smak.
För första gången någonsin uppdaterar nämligen McDonald's receptet på några av sina klassiker i Sverige.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
7 tips för att lyckas med dina hamburgareBrand logo
7 tips för att lyckas med dina hamburgare

Smaken på McDonald's-klassikerna Big Mac, Quarter Pounder Cheese, och cheeseburgaren kommer nu att ändras. Det är första gången som snabbmatskedjan gör uppdateringar på sina ikoniska burgare här.

”Förändringarna av McDonald’s klassiska burgare har gjorts på flera marknader runt om i världen och har blivit mycket uppskattade av gästerna” skriver restaurangen i ett pressmeddelande.

”Big Mac 2.0”

”Donken” gör dock klart att det inte blir några enorma förändringar, utan att det är små justeringar i recepten och tillagningsmetoderna som det rör sig. Förhoppningen är att burgarna ska bli saftigare och krispigare, och att brödet kommer att bli fluffigare.

Annons

– Varför ändra på ett vinnande koncept? Det är en fråga man kan ställa sig när vi vet att våra burgare är uppskattade över hela världen. För oss på McDonald’s är det viktigt att hela tiden undersöka hur vi kan garantera en smaksensation hos våra gäster, säger Staffan Ekstam, marknadsdirektör på McDonald’s i Sverige, i ett pressmeddelande och fortsätter:

– Med några grader här och några millimeter där har vi gjort våra klassiker ännu godare. Big Mac 2.0 helt enkelt, fortsätter han.

Så förändras McDonald's klassiker

Men vad är förändringarna då? Jo, löken läggs på köttet redan på grillen, vilket kommer göra burgare saftigare. Ingredienserna kommer också att bli krispigare.

”Burgaren blir också några grader varmare när den serveras, vilket gör att osten smälter ordentligt och kontrasten till de övriga ingredienserna ger en ännu krispigare burgarupplevelse!”, står det i pressmeddelandet.

Cheeseburger, Big Mac och QP får nya recept.
Cheeseburger, Big Mac och QP får nya recept.

Och på din Big Mac kommer du nu att få ännu mer sås än tidigare.

En del restauranger har haft de uppdaterade burgarna ett tag men nu har de rullats ut på alla ställen. Och åsikterna om förändringarna går isär på sociala medier.

”En gamechanger! Jag kommer!”, skriver en person när nyheten presenteras på Instagram.

”Äntligen”, tycker en annan, medan en tredje är lite mer tveksam.

”För salt! Det är som att man har saltat både bröd, kött och lök, alldeles för mycket”, skriver personen i en kommentar på McDonald's Instagramkonto.

Se också: 5 saker som personalen på McDonalds verkligen hatarBrand logo
Se också: 5 saker som personalen på McDonalds verkligen hatar

Foto: TT

Annons