Populärt: MatDrinkarVegetarisktAlla receptSommarmatSomriga drinkarGrillat

Max nya burgare – Korean BBQ med koriander (!)

18 aug, 2021 
Max Korean BBQ
Älskar du asiatiska smaker och är team koriander? Då kan Max nya hamburgare Korean BBQ vara något för dina smaklökar! Här är allt du behöver veta om nyheten.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
TV: 7 tips för att lyckas med dina hamburgareBrand logo
TV: 7 tips för att lyckas med dina hamburgare

Är du redo för en riktig smakresa? Hamburgarkedjan Max släpper nu höstens limiterade kampanjhamburgare: Korean BBQ. En burgare som beskrivs ha oväntade smakkombinationer, där saltgurka och majonnäs kombineras med koreansk BBQ-sås och såklart färsk koriander! Tillsammans skapas en spännande burgare med fylliga, välbalanserade smaker.

– Det har varit utmanande att jobba med asiatiska smaker på en burgare. Man använder mycket fermentering i koreansk mat och då är det lätt att sältan eller de mer djupa smakerna tar över. Vi har tittat på att ta fram en koreansk-inspirerad burgare tidigare, men inte känt att vi hittat rätt kvalitet- och smakupplevelse så vi är otroligt glada över hur bra Korean BBQ blev. Kombinationen av den fylliga BBQ-såsen tillsammans med piggheten och den krispiga konsistensen av koriander, saltgurka och de friterade lökringarna skapar en total burgarupplevelse, säger Jonas Mårtensson, chefskock på MAX.

Max nya kampanjhamburgare hösten 2021

Koriander – en vattendelare

Få saker kan skapa sådana diskussioner som koriander. Ja, den lilla, gröna örten är en riktig vattendelare, som en del menar smakar som tvål, medan andra älskar örten. Men faktum är att det sägs finnas en genetisk förklaring till om man gillar koriander eller inte. Genen OR6A2 ska nämligen vara den gen som gör att vissa har lättare att uppfatta lukten av aldehyd – något som finns i både tvål och koriander.

Annons

Men trots att många är koriander-skeptiker, så menar MAX att det finns en ökad trend och efterfrågan av koreanska inslag i maten vi äter. "Arbetet går mycket ut på att hålla koll på mattrender runt om i världen, och en trend som blivit alltmer populär i Sverige är koreanska smakinslag.", skriver snabbmatskedjan i ett pressmeddelande.

Korean BBQ kommer i fyra alternativ: svenskt nötkött, Spicy Chicken, halloumi och Delifresh Plant Beef, för den som vill ha en vegansk bas till burgaren. Den limiterade hamburgaren finns på menyn mellan den 19 augusti och 20 oktober.

Foto: Max Hamburgare

TV: Här är 6 middagshacks för att minska sötsugetBrand logo
TV: Här är 6 middagshacks för att minska sötsuget
Annons