MAX lanserar Supreme Green – nu blir det enklare att välja grönt

16 maj, 2023 
AvNami Kawakita
MAX lanserar Supreme Green – nu blir det enklare att välja grönt
För många som vill välja ett köttfritt men snabbt och gott alternativ har MAX varit en självklarhet – och nu växer deras gröna meny med lanseringen av Supreme Green. Fler nya, goda smakkombinationer och två nyheter tar plats!
Annons
Smashed burger med lök & tryffelmajonnäs
Smashed burger med lök & tryffelmajonnäs

Det var 2016 som MAX lanserade sin Green-meny och det blev minst sagt en succé! I och med lättillgängligheten har MAX nu blivit ett solklart alternativ för den som vill äta gott, snabbt och grönt. Nu, den 16 maj, utökar MAX sitt gröna utbud ännu en gång. Den nya satsningen är Supreme Green-menyn och den innehåller smakrika växtbaserade och lakto-ovo vegetariska måltider, däribland två sprillans nya burgare och Nuggets.

– När vi lanserade Green-familjen 2016 var den det bästa vi kunde åstadkomma då. Menyn blev en succé och vi såg hur gästerna snabbt fick nya favoriter på menyn. Nu har vi uppdaterat och utökat menyn där vi bland annat hittar nykomlingarna Crispy Supreme och Real Green Burger. Crispy Supreme omsluts av ett gyllene smakrikt, krispigt skal med en tydlig textur på insidan. Även Reel Green Burger är en växtbaserad burgare med en kryddig smaksättning, säger Jonas Mårtensson, chefskock på MAX Burgers.

Annons
Crispy Supreme är en av nyheterna på MAX Supreme Green-lanseringen
Crispy Supreme är en av nyheterna på MAX Supreme Green-lanseringen

Crispy Supreme är en av nyheterna, gjord på svenska gula ärter och är en ordentlig burgare som påminner om kyckling. Den andra nyheten är Real Green Burger och är gjord av groddade mungbönor, den är dessutom ekologisk, icke-processad och helt fri från E-nummer. Genom sin fortsatta produktutveckling gör MAX det enklare för gästerna att göra bra val för klimatet, utan att behöva tumma på smaken.

En ny Sifo-undersökning som MAX genomfört inför lanseringen visar att nästan 70 procent av svenskarna skulle äta gröna måltider oftare om det fanns godare alternativ. Samma undersökning visar även att 94 procent anser att smaken är avgörande för att man ska välja ett grönt alternativ.

Annons
Real Green Burger är gjord på groddade mungbönor.
Real Green Burger är gjord på groddade mungbönor.

– MAX är en del av klimatproblemet och det är därför vi arbetat hårt sedan 2008 på att också vara en del av lösningen. Om mänskligheten inte fixar maten så kan vi inte heller fixa klimatet. Som gäst kan du minska din måltids klimatpåverkan med upp till 90 % genom att välja en måltid med låg klimatpåverkan. Nu när vi förbättrar och breddar vår gröna meny återigen så gör vi det lättare än någonsin för våra gäster att äta både gott och klimatmedvetet, säger Kaj Török, hållbarhetschef på MAX.

Genom åren har MAX genomfört en rad åtgärder för att bli mer hållbara och minska sina utsläpp. Matens utsläpp på MAX har minskat med 30 % per 1000 kcal mellan 2015 och 2021 enligt World Resource Institutes beräkningar. 2016 lanserade MAX sin största meny sett till antal produkter, Green-familjen. Tre år senare mottog MAX FN-priset Global Climate Action Award. Genom att erbjuda såväl svenskt kött som kyckling, och nu ett svenskt växtbaserat protein, underlättar MAX för konsumenten att göra hållbara val där smak alltid är en drivande faktor.

Annons
MAX gör gröna val till en självklarhet

Supreme Green-menyn kommer innehålla åtta måltider varav fyra är helt växtbaserade och tre lakto-ovo vegetariska.

Annons