Matmuffins med sötpotatis, keso och spenat

Matmuffins med sötpotatis, keso och spenat.

Dessa matiga muffins är goda som de är, men de är även ett gott tillbehör till soppa eller sallad. De fungerar även utmärkt till afternoon tea, brunch eller utflykter och picknick.
27 januari, 2016

12 st

Du behöver:

400 g sötpotatis

2 msk Smör&rapsolja

4 ägg

1 dl KESO cottage cheese protein

60 g babyspenat

2 dl riven ost

4 dl dinkelmjöl

2 tsk bakpulver

1 tsk salt

2 msk melonkärnor

0,5 tsk rökt paprikapulver

Gör så här:

Sätt ugnen på 175°. Sätt ut muffinsformar i en muffinsplåt. Skala och finriv sötpotatisen och lägg i en bunke. Tillsätt smör-&rapsolja, ägg, cottage cheese, spenat och hälften av osten. Rör ner mjöl blandat med bakpulver och salt. Klicka ner smeten i formarna. Toppa med resten av osten och strö över melonkärnor och paprikapulver. Grädda i mitten av ugnen ca 30 min. Låt svalna under handduk.

Matmuffins med sötpotatis, keso och spenat.

Matmuffins med sötpotatis, keso och spenat.

Recept och foto: Arla

SENASTE VIDEOKLIPPEN FRÅN ELLE MAT & VIN: