Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Bakning Alla recept Vintips till middagen

Matmuffins med sötpotatis, keso och spenat

27 jan, 2016
AvRedaktionen
Matmuffins med sötpotatis, keso och spenat.
Dessa matiga muffins är goda som de är, men de är även ett gott tillbehör till soppa eller sallad. De fungerar även utmärkt till afternoon tea, brunch eller utflykter och picknick.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

12 st

Du behöver:

400 g sötpotatis

2 msk Smör&rapsolja

4 ägg

1 dl KESO cottage cheese protein

60 g babyspenat

2 dl riven ost

4 dl dinkelmjöl

2 tsk bakpulver

1 tsk salt

2 msk melonkärnor

0,5 tsk rökt paprikapulver

Gör så här:

Sätt ugnen på 175°. Sätt ut muffinsformar i en muffinsplåt. Skala och finriv sötpotatisen och lägg i en bunke. Tillsätt smör-&rapsolja, ägg, cottage cheese, spenat och hälften av osten. Rör ner mjöl blandat med bakpulver och salt. Klicka ner smeten i formarna. Toppa med resten av osten och strö över melonkärnor och paprikapulver. Grädda i mitten av ugnen ca 30 min. Låt svalna under handduk.

Matmuffins med sötpotatis, keso och spenat.
Matmuffins med sötpotatis, keso och spenat.

Recept och foto: Arla

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons