Dessa matiga muffins är goda som de är, men de är även ett gott tillbehör till soppa eller sallad. De fungerar även utmärkt till afternoon tea, brunch eller utflykter och picknick.
Av Redaktionen
27 januari, 2016
12 st
Du behöver:
400 g sötpotatis
2 msk Smör&rapsolja
4 ägg
1 dl KESO cottage cheese protein
60 g babyspenat
2 dl riven ost
4 dl dinkelmjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk salt
2 msk melonkärnor
0,5 tsk rökt paprikapulver
Gör så här:
Sätt ugnen på 175°. Sätt ut muffinsformar i en muffinsplåt. Skala och finriv sötpotatisen och lägg i en bunke. Tillsätt smör-&rapsolja, ägg, cottage cheese, spenat och hälften av osten. Rör ner mjöl blandat med bakpulver och salt. Klicka ner smeten i formarna. Toppa med resten av osten och strö över melonkärnor och paprikapulver. Grädda i mitten av ugnen ca 30 min. Låt svalna under handduk.
Matmuffins med sötpotatis, keso och spenat.
Recept och foto: Arla
Anmäl dig till ELLEs nyhetsbrev!
För det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av, eller alla, våra nyhetsbrev här nedanför.
Klicka i vilka nyhetsbrev du vill få och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox.
Då får du ett urval av veckans bästa artiklar, ta del av exklusiva erbjudanden och ta emot inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Och du missar inga tävlingar eller nyheter från ELLE, ELLE Decoration eller ELLE mat & vin. Välkommen!