Matmuffins med prosciutto och soltorkade tomater

Matiga och goda muffins med prosciutto, soltorkade tomater och parmesan. Strö över några pumpakärnor innan du gräddar dem.. Enkla att äta och mycket goda!
16 maj, 2010
Matmuffins med prosciutto och soltorkade tomater.

Matmuffins med prosciutto och soltorkade tomater.

12 muffins

Tid: 35 minuter

Du behöver:

smör

dl extra fint mjöl

75 g majsmjöl

1 tsk bakpulver

2 tsk strösocker

1/4 tsk salt

50 g parmesan (fint riven)

50 g rostade pinjenötter (eller annan nöt, t ex hackade hasselnötter)

2 ägg (lättvispade)

5 msk olivolja

1 1/2 dl mjölk

1 1/2 dl naturell yoghurt

5 soltorkade tomater (finhackade)

2 msk hackade örter (t ex rosmarin, timjan, oregano, basilika)

12 prosciuttoskivor

pumpakärnor till dekoration

4 salladslökar (tunt skivade)

Gör så här:

Sätt ugnen på 200°. Smöra, alternativt placera pappersformar i en muffinsplåt. Blanda samman alla torra ingredienser i en stor skål.

Rör i en annan skål ägg, olivolja, mjölk och yoghurt till en smet. Häll smeten i skålen med de torra ingredienserna, och tomathack, lök och örter, och rör om så att allt fördelas jämnt.

Klicka ut i formarna och tryck försiktigt ner 1 prosciuttoskiva i varje muffins. Strö över några pumpakärnor och grädda i ca 20 minuter.

Muffinsen ska resa sig och kännas fasta när de är klara. Låt svalna i plåten i cirka 5 min och placera dem därefter på galler. Serveras varma eller ljumna.