Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla receptMat till Valborg

Snabb sill i färska örter

14 jun, 2017 
AvRedaktionen
Inlagd sill behöver inte ta lång tid. Blanda majonnäs och yoghurt med färska örter och sill. Förbered gärna dagen innan så att smakerna hinner sätta sig.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

4 personer

Tid: 10 minuter

Du behöver:

125 g majonnäs

100 g turkisk yoghurt

1 dl färska örter (t ex dill, basilika, gräslök)

1 vitlöksklyfta (pressad)

skal och saft från 1/2 citron

2 tsk kapris

5 minuters-sill (från Abba), avrunnen

Gör så här:

Blanda majonnäs, yoghurt, finhackade örter, pressad vitlök med rivet citronskal och kapris. Dela sillen i lagom stora bitar och vänd ner den i övriga ingredienser. Smaka av med pressad citron. Gott tillsammans med ett tunt knäckebröd eller till nypotatisen.

Snabb sill i färska örter.
Snabb sill i färska örter.

Recept: Caroline Rittfeld och Charlotte Alexandre Nordin
Foto: Peter Erlandsson

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons