Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla receptMat till Valborg

Marmorerad red velvet-kaka

24 jan, 2020 
AvRedaktionen
Recept på marmorerad red velvet-kaka
Lyxa till det på alla hjärtans dag! Bjud på ljuvlig marmorerad red velvet-kaka med underbar cream cheese-topping.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

12 bitar

Red velvet-kaka:

3 ägg

180 g (ca 2 dl) socker

120 g (ca 2 dl) vetemjöl

1 1/2 tsk bakpulver

3 tsk vaniljsocker

2 msk kakao

1/2 dl filmjölk

2 tsk vitvinsvinäger

1 msk vegetabilisk olja

1/2 tsk röd pastafärg

Cream cheese-topping:

450 g hallon

1 1/2 dl + 2 tsk socker

1 1/2 msk Maizena

1/2 dl vatten

350 g vita chokladknappar

1 1/4 dl vispgrädde

700 g färskost

1 msk mjöl

3 ägg

1 tsk vaniljextrakt

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 160° varmluft (175° vanlig ugn) och smörj en stor fyrkantig form med lite smör, klä med bakplåtspapper i botten och runt kanterna.
  2. Vispa ägg och socker poröst.
  3. Blanda de torra ingredienserna i en bunke.
  4. Blanda filmjölken med vitvinsvinäger, olja och den röda färgen.
  5. Sikta ner de torra ingredienserna i äggsmeten och vänd försiktigt in dem.
  6. Vänd till sist ner filmjölks- blandningen och rör försiktigt runt tills allt har blandats.
  7. Fördela smeten i formen.
  8. Grädda mitt i ugnen i ca 10–15 minuter.
  9. Kakan ska precis få en torr yta, men vara dallrig inuti.
  10. Sänk värmen till 170°.
  11. Lägg hallon, 2 msk socker och Maizena och vatten i en kastrull.
  12. Koka upp tills det tjocknar, cirka 5 minuter.
  13. Purea blandningen i en matberedare, passera genom sil. Låt svalna.
  14. Smält ihop chokladen och grädden över vattenbad. Låt svalna.
  15. Vispa cream cheese med 1 1/2 dl socker tills det är slätt, cirka 3 minuter.
  16. Vispa ner mjöl och sedan äggen, ett i taget.
  17. Vispa ner vaniljextrakt och sedan den smälta chokladen.
  18. Häll hälften av chokladsmeten på kakan, toppa med hälften av bärmixen. Upprepa.
  19. Dra sedan med en tandpetare för att skapa fina mönster i toppingen.
  20. Grädda i ugnen cirka 45–60 minuter tills toppingen stelnat.
  21. Låt svalna i rumstemperatur och ställ i kylen till nästa dag.
Recept på marmorerad red velvet-kaka
Marmorerad red velvet-kaka.

Foto: Stockfood/Europapress.

LÄS MER:

Oemotståndligt god red velvet-tårta

8 efterrätter till alla hjärtans dag

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons