Marinerad lax med wasabi-majonnäs

Recept på marinerad lax med wasabi-majonnäs

Martin Tanggaard
En denna vackra och otroligt goda rätt gömmer sig marinerad lax, tunt skivade rädisor och het wasabi-majonnäs.
25 mars, 2021

Marinerad lax med wasabi-majonnäs

Len lax, het majonnäs och krispiga grönsaker gör den här rätten extra härlig!

Så lagar du marinerad lax med wasabi-majonnäs
Martin Tanggaard

4 portioner

Du behöver:

4 laxfiléer av sushikvalitet, t ex salmalax
1 msk socker
4 msk japansk soja
2 msk limejuice
½ gurka
4 rädisor
1 zucchini
Olivolja
Peppar

Wasabimajonnäs:

1 dl majonnäs av god kvalitet
1 ½ tsk wasabipasta

Till servering:

1 msk svarta sesamfrön
4 ätbara blommor
1 näve ärtskott

Gör så här:

  1. Skär bort eventuellt skinn på laxen och tärna den. Vispa ihop socker, soja och lime. Häll över laxen, låt marinera övertäckt i kyl 30 minuter.
  2. Rensa rädisor och skär i tunna skivor. Lägg i isvatten i 20 minuter. Ta bort skalet på gurkan och tärna den. Skölj zucchini och skär i tunna stavar. Vänd zucchinin i olja, salt och peppar.
  3. Rör ihop majonnäs med wasabi. Häll upp i en spritspåse.
  4. Fördela laxen i fyra skålar. Spritsa ut wasabimajonnäs, Fördela grönsaker över rätten och toppa med örter, blommor och svarta sesamfrön.

Recept: Camilla Zarah Lawes Foto: Martin Tangaard