Marinerad lax med wasabi-majonnäs

Recept på marinerad lax med wasabi-majonnäs

Martin Tanggaard
En denna vackra och otroligt goda rätt gömmer sig marinerad lax, tunt skivade rädisor och het wasabi-majonnäs.
25 mars, 2021

Marinerad lax med wasabi-majonnäs

Len lax, het majonnäs och krispiga grönsaker gör den här rätten extra härlig!

Så lagar du marinerad lax med wasabi-majonnäs
Martin Tanggaard

4 portioner

Du behöver:

4 laxfiléer av sushikvalitet, t ex salmalax
1 msk socker
4 msk japansk soja
2 msk limejuice
½ gurka
4 rädisor
1 zucchini
Olivolja
Peppar

Wasabimajonnäs:

1 dl majonnäs av god kvalitet
1 ½ tsk wasabipasta

Till servering:

1 msk svarta sesamfrön
4 ätbara blommor
1 näve ärtskott

Gör så här:

  1. Skär bort eventuellt skinn på laxen och tärna den. Vispa ihop socker, soja och lime. Häll över laxen, låt marinera övertäckt i kyl 30 minuter.
  2. Rensa rädisor och skär i tunna skivor. Lägg i isvatten i 20 minuter. Ta bort skalet på gurkan och tärna den. Skölj zucchini och skär i tunna stavar. Vänd zucchinin i olja, salt och peppar.
  3. Rör ihop majonnäs med wasabi. Häll upp i en spritspåse.
  4. Fördela laxen i fyra skålar. Spritsa ut wasabimajonnäs, Fördela grönsaker över rätten och toppa med örter, blommor och svarta sesamfrön.

Recept: Camilla Zarah Lawes Foto: Martin Tangaard

Sparris med wasabipotatismos

Gör potatismos efter ditt favoritrecept, men tillsätt lite wasabi mot slutet.

Helbakad laxsida med teriyakisås och cashewnötter

Servera med ris och lättkokta sockerärter.

Laxsandwich med cream cheese och wasabi

Lax och cream cheese är underbart ihop.