Margarita 75 år – tävla och vinn Henrietta Nyvangs exklusiva scarf

09 nov, 2023 
AvNami Kawakita
Margarita 75 år – tävla och vinn Henrietta Nyvangs exklusiva scarf
Drinken Margarita fyller 75 år och konstnären Henrietta Nyvang har tagit fram en helt otroligt vacker scarf! Nu har du chans att vinna den exklusiva scarfen!
Annons

I år firar vi att en av världens mest omtyckta drinkar, Margarita, fyller 75 år. I samband med jubileet har apelsinlikören Cointreau, som är en av huvudingredienserna i en Margarita, valt att hylla drinken genom ett initiativ som låtit fem konstnärer tolka och sätta ännu mer färg på historien bakom den folkkära drinken. Bland konstnärerna finns Henrietta Nyvang, som tolkat de notoriska festerna under 1940-talets Acapulco där Margaritan sägs ha mött en mun för första gången. Tolkningen har utformats i ett färgstarkt print, som sedan tryckts på en vacker scarf.

– Jag ville att det skulle kännas som en härlig dagsfest utöver det vanliga men där det karaktäristiska glaset, drinken och frukten fick ta plats, säger Henrietta om tankeprocessen bakom arbetet med scarfen.

Vad fångade dig med historien bakom Margarita?

– Härliga, drömmiga dagfester i sprakande färger.

När tycker du att din scarf ska bäras? Ska den bäras med någon speciellt känsla?

Annons

– Den kan bäras på alla möjliga sätt. Men kul om scarfen får ta plats, en accessoar som gör klädseln och känslan lite roligare. Jag vill att man ska bli glad när man använder scarfen och ser den. Den går ju även att rama in och sätta på väggen.

Nu har du chans att vinna den vackra scarfen – helt unik i sitt slag!

Tävla och vinn Henrietta Nyvangs exklusiva scarf i samarbete med Cointreau

Så gör du för att tävla

Som upphovsmakare till Margaritan står en amerikanska, erkänd för sina överdådiga fester. Inför en särskilt varm sådan i Acapulco sökte hon efter en ny drink som skulle vara god och uppfriskande, ämnad för att avnjutas vid poolen en solig dag. Som bekant hittade hon sitt signaturrecept bland två av sina favoriter, Cointreau och tequila. Allt du behöver göra för att vara med och tävla är att svara på frågan:

Annons
  • Vad var namnet på den omtalade amerikanskan som ligger bakom Margaritan?
  • Motivera vilken ny smaksättning skulle du vilja se i din julmargarita i december!

Skicka in ditt svar och motivering till eller[email protected] och glöm inte att ange fullständigt namn och adress.

Tävlingen pågår till den 12 november 2023.

Tävlingen är avslutad.

Eventuell vinstskatt betalas av vinnaren. När du är med och tävlar ger du oss rätt att publicera ditt namn på elle.se och i ELLEs sociala kanaler.

Annons