Mandelmaräng med champagnemarinerad apelsin

Recept på mandelmaräng med champagnemarinerad apelsin

Julie Polar de Greeve
Det här är desserten som har allt – den är maffig, lyxig och otippat god! Slå på stort och bjud på mandelmaräng med champagnemarinerad apelsin. Garanterad wow-faktor!
01 september, 2021
1:37

Efter reklamen: 3 otippade och goda efterrätter du kan göra med jordgubbar i sommar

(1:37)

Mandelmaräng med champagnemarinerad apelsin

Bygg på tallrik eller varva i glas!

Så gör du mandelmaräng med champagnemarinerad apelsin
Julie Polar de Greeve

4 portioner

Du behöver:

4 dl mandelmjöl
3 ½ dl florsocker
2 äggvitor

Kaffekräm:

2 äggulor
2 msk socker
1 msk snabbkaffepulver
2 msk Cointreau
2 ½ dl vispgrädde

Kaffesås:

1 msk snabbkaffepulver
1 msk Cointreau
2 msk champagne

Champagnemarinerade apelsiner:

2 apelsiner
1 dl vatten
½ dl socker
1 msk honung
2 msk champagne

Till servering:

Ätbara blommor eller örter

Gör så här:

  1. Värm ugnen till 150°. Skala apelsinerna och skär i tunna skivor, lägg i en liten skål. Koka upp vatten, socker, honung och champagne. Låt svalna och häll över apelsinerna. Ställ i kyl.
  2. Blanda mandelmjölet med florsocker och vispa ner äggvitorna tills massan är fast. Klicka upp den på en bakplåtspappersklädd plåt och bred ut till cirklar på ungefär 3 cm i diameter. Grädda dem i cirka 15–20 minuter.
  3. Vispa äggulor och socker skummigt. Tillsätt 1 msk snabbkaffe och 2 msk Cointreau och rör om. Vispa grädden och vänd ner äggvispet i grädden.
  4. Rör ihop 1 msk snabbkaffe, 1 msk Cointreau och 2 msk champagne till en kaffesås.
  5. Varva maränger, apelsinskivor och grädde. Täck med plastfolie och låt vila i kylen minst 30 minuter. Vid servering, ringla över kaffesås och dekorera med ätbara blommor eller örter.

Recept: Linn Grubbström Foto: Peter Kam, Julie Polar de Greeve

Missa inte

Så gör du små jordgubbspajer – med fluffig maräng

Har du sett något sötare?

Så gör du en somrig apelsin- och passionsspritzer

Dröm dig bort!

Marinerad citrus med grädde, glass och maräng

Fruktsallad i lite annorlunda tappning.