Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla receptPåskmat

Sveriges bästa sushikock!

08 okt, 2015 
AvCassandra Lindblom
Annons

Under onsdagen kammade Magnus Wallin från RåEpok hem vinsten under Global Sushi Challenge som är världens största sushitävling! Magnus kommer att representera Sverige i den stora finalen i Tokyo den 25 november.

magnus

De åtta kockarna tävlade i två ronder: edomae (traditionell sushi) och kreativitet.

magnus2

Global Sushi Challenge är en hyllning till den norska laxens betydelse för sushikonsten. Det är 30 år sedan norsk lax introducerades som sushitopping i Japan.

Annons

– Vi ser tävlingen som en fantastisk möjlighet att visa vår tacksamhet över det långa samarbetet mellan Japan och Norge och som ett startskott för ytterligare 30 år. Vi vill att den traditionella och hållbara sushikonsten ska leva vidare och influera alla länders sushikockar, säger Line Kjelstrup, Sverigechef för Norges sjömatråd.

Magnus kommer att representera Sverige i Tokyo den 25 november då världens bästa sushikock ska koras. Vi önskar Magnus all lycka i tävlingen.

Här bjuder vi på några härliga recept med salmalax i fokus.

MV-Lax1106-1024x1421
grovtartaradamalbin1

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons