Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla recept

Magiska smoothie bowls tar matstyling till ny nivå!

17 sep, 2018 
AvNina Nyström
Fantastisk matkonst på smoothiebowls
Visst har vi förundrats över matstyling och konstverk av mat tidigare, men Hazel Zakariyas instagramkonto ger begreppet "att leka med maten" en helt ny innebörd.
Annons
Fantastisk matkonst på smoothiebowlsFantastisk matkonst på smoothiebowls
Magiska smoothie bowls av Hazel Zakariya.

Det du ser på bilderna är alltså inte tavlor – utan smoothies! Bakom dessa fantastiska skapelser ligger 30-åriga nyzeeländska hobbykonstnären Hazel Zakariya.

Smoothiesarna som är baserade på frukt, bär, kokosmjölk och andra vanliga ingredienser är sedan målade med hjälp av exempelvis spirulina, pitaya-pulver, blå matcha och gurkmeja. De är alltså 100 procent ätbara. Vackert, gott och nyttigt – vilken kombo!

Skapandet började av en slump

Hazel har ingen utbildning inom vare sig mat eller konst, utan arbetar till vardags som marknadsanalytiker inom handelsbranschen. Smoothie-skapandet började för två år sedan av en slump berättar hon för Vogue.

Annons

– Jag skulle dekorera min soppa med kokosgrädde, men det blev inte som jag tänkt mig , så jag adderade lite pesto och vips var det ett träd!

Sedan dess har konstverken utvecklats i rasande fart och idag har Hazel över 34 000 följare på instagram. I galleriet hittar vi främst gulliga djur, men också till exempel avbildningar från kända filmer och tv-serier som La la Land, Breaking Bad, Harry Potter och Spindelmannen. I genomsnitt lägger Hazel sex timmar på varje konstverk och hennes främsta redskap är vanliga matknivar och grillpinnar.

På frågan: ”Varför lägga så mycket tid på att skapa något så vackert och sedan förstöra det genom att äta upp det?”, svarar hon:

– Livet är för kort och vi borde njuta av varje ögonblick!

Kolla in några av Hazel Zakariyas mästerverk – och filmen när hon målar:

Prov på hur det går till när de otroliga mästerverken skapas:

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons