Macarons-muffins med vaniljfrosting
04 sep, 2025
AvCamilla Biesbjerg Markussen
Lyxiga macarons-muffins med vaniljfrosting är det bästa av två världar. Lika söta att äta som att se på!
Annons
Macarons-muffins med vaniljfrosting
Saftiga muffins med mandelsmak och spröda macarons. Toppa med len vaniljfrosting och kolasås.
Annons
10 stycken
Tid: 45 minuter + tid i ugn
Du behöver:
125 g smör, rumsvarmt
125 g (1 1/³ dl) strösocker
2 ägg
1 ½ tsk mandelessens
60 g (½ dl) filmjölk
125 g (2 dl) vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 nypa salt
100 g macarons
Vaniljfrosting:
125 g smör, rumsvamt
1 vaniljstång
225 g (3 ¾ dl) florsocker
2 msk mjölk
Dekoration:
½ burk dulce de leche
2 macarons
Röd oxalis eller citronmeliss
Gör så här:
- Sätt ugnen på 180°. Vispa smör och socker luftigt. Tillsätt äggen, ett i taget, och vispa kort mellan varje. Rör ner mandelessens och filmjölk.
- Blanda mjöl, bakpulver och salt. Krossa macaronsen grovt och vänd försiktigt ner allt i smeten med en slickepott – rör så lite som möjligt.
- Placera pappersformar i en muffinsplåt och fyll dem till ²/³ med smeten. Grädda i ca 20 minuter. Låt svalna på galler.
- Vaniljfrosting: Vispa smöret ljust och luftigt i 2–3 minuter. Skrapa ur vaniljstången och blanda vaniljfröna med florsockret. Vispa ner lite i taget i smöret. Tillsätt mjölken och vispa till en jämn kräm.
- Spritsa frostingen som en krans på varje muffins.
- Dekoration: Klicka ca 1 tsk dulce de leche i mitten av varje muffins. Krossa macaronsen och strö över. Toppa med röd oxalis eller citronmeliss.
Foto: Columbus Leth
Annons