Lyxig toast med gruyère och mangold

Recept på toast med gruyèreost och mangold

Krämig, frasig och underbart god. Denna gruyère- och mangoldtoast är en ny toast-favorit! Servera med knapriga cornichoner.
07 april, 2020

4 personer

Du behöver:

80 g smör

4 salladslökar

2 vitlöksklyftor

200 g mangold

1 dl grädde

150 g riven gruyère

¾ tsk senap

8 skivor surdegsbröd

Till servering:

Cornichoner

Gör så här:

  1. Hetta upp 20 g av smöret i en stor stekpanna.
  2. Tillsätt hackad salladslök och hackad vitlök, fräs i 30 sekunder.
  3. Tillsätt repad och hackad mangold, salta och peppra och stek i 2–3 minuter tills de mjuknar och det mesta av vätskan kokat bort.
  4. Tillsätt grädde, ost och senap.
  5. Rör om tills du får en tjock och kladdig röra. Ta från värmen.
  6. Bred resten av smöret på en sida på varje brödskiva, lägg dem med smöret nedåt och klicka på ostsåsen på den andra sidan.
  7. Toppa med en brödskiva, lägg den med den smörade sidan uppåt.
  8. Hetta upp en stekpanna, lägg i bröden och stek dem på båda sidor tills gyllene och frasiga.
  9. Servera rykande heta med cornichoner.
Recept på toast med gruyèreost och mangold

Lyxig toast med gruyère och mangold.

Av: John Gregory Smith
Foto: Europapress

LÄS MER:

Svamptoast med portvin och parmesanost

Smaskig toast med sparris och krämigt ägg

Toastkorgar med ägg och parmesan

SENASTE VIDEOKLIPPEN FRÅN ELLE MAT & VIN: