Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla recept

Toastkorgar med ägg och parmesan

03 apr, 2020 
AvRedaktionen
Toastkorgar med ägg och parmesan till ost- och charkbricka
Dessa toastkorgar med ägg och parmesan till ost- och charkbricka passar perfekt både som förrätt, till plockmaten eller som tilltugg på minglet. De frasiga korgarna tillsammans med den salta osten är magiskt gott, vi lovar!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

4 portioner

Toastkorgar:

4 skivor fullkornstoast

4 ägg

1 tsk salt

50 g rucola

50 g parmesan

Ost- och charkbricka:

250 g brieost

100 g grönmögelost

1 dl cornichoner

150 g kallskuret, t ex parmaskinka, tryffelsalami

10 skivor fröknäcke

Gör så här:

1. Kavla ut toasten tunt mellan två smörpapper med en kavel.

2. Tryck ner dem i ett smort muffinsbleck, knäck i var sitt ägg i brödet, salta och grädda dem i ugnen i 20–25 minuter på 220°.

3. Lossa dem försiktigt i formen, lägg upp på fat och strö över rucola och hyvlad parmesan.

4. Servera tillsammans med kallskuret, fröknäcke, brieost och avrunna cornichoner.

Toastkorgar med ägg och parmesan till ost- och charkbricka
Toastkorgar med ägg och parmesan till ost- och charkbricka.

Av: Julie Hey, Sanna Kekäläinen
Foto: Aller media DK, Arto Vuohelainen, Betina Hastoft

LÄS MER:

Goda minipajer med räkröra

Lyxig 3-rätters meny för grillen

6 lyxiga och supergoda tilltugg

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons