Pannacotta med champagne

Peter Kam
Pannacotta är en enkel dessert som går att variera in i det oändliga. Vår extra lyxiga pannacotta gör vi med champagne och toppar med granatäpplekärnor, vita chokladpärlor och guldglitter.
01 september, 2021
2:26

Efter reklamen: Underbart goda efterrätter du kan förbereda dagen innan

(2:26)

Pannacotta med champagne

Pannacotta är en klassiker som kan smaksättas med det mesta, men har du testat champagne?

Peter Kam

4 portioner

Du behöver:

3 dl vispgrädde
½ dl socker
½ vaniljstång
2 gelatinblad
½ dl champagne
1 granatäpple
2 msk vita chokladpärlor
½ tsk ätbart guldglitter

Gör så här:

  1. Häll grädde i en liten kastrull. Tillsätt socker och urskrapade frön från vaniljstången. Låt koka upp och småputtra på låg värme i 10 minuter. Lägg gelatinbladen i iskallt vatten i fem minuter. Ta upp och krama ur vattnet och låt smälta i den varma gräddblandningen. Rör ner champagne. Fördela gräddblandningen i glas och ställ kallt i minst fyra timmar.
  2. Dela på granatäpplet, ta ur kärnorna. Fördela granatäppelkärnor på pannacottan tillsammans med vita chokladpärlor och guldglitter och servera.

Recept: Linn Grubbström Foto: Peter Kam, Julie Polar de Greeve

Missa inte

Pannacotta med kokos

Pannacotta är en enastående bra dessert.

Så gör du klassiska italienska mandelbiscotti

Klockren till kaffet!

Torta di mele med vaniljmascarpone

Lyxa till det med italiensk äppelpaj!