Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Pannacotta med champagne

01 sep, 2021
AvRedaktionen ELLE
Pannacotta är en enkel dessert som går att variera in i det oändliga. Vår extra lyxiga pannacotta gör vi med champagne och toppar med granatäpplekärnor, vita chokladpärlor och guldglitter.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Underbart goda efterrätter du kan förbereda dagen innanBrand logo
Underbart goda efterrätter du kan förbereda dagen innan

Pannacotta med champagne

Pannacotta är en klassiker som kan smaksättas med det mesta, men har du testat champagne?

4 portioner

Du behöver:

3 dl vispgrädde
½ dl socker
½ vaniljstång
2 gelatinblad
½ dl champagne
1 granatäpple
2 msk vita chokladpärlor
½ tsk ätbart guldglitter

Gör så här:

  1. Häll grädde i en liten kastrull. Tillsätt socker och urskrapade frön från vaniljstången. Låt koka upp och småputtra på låg värme i 10 minuter. Lägg gelatinbladen i iskallt vatten i fem minuter. Ta upp och krama ur vattnet och låt smälta i den varma gräddblandningen. Rör ner champagne. Fördela gräddblandningen i glas och ställ kallt i minst fyra timmar.
  2. Dela på granatäpplet, ta ur kärnorna. Fördela granatäppelkärnor på pannacottan tillsammans med vita chokladpärlor och guldglitter och servera.

Recept: Linn Grubbström Foto: Peter Kam, Julie Polar de Greeve

Annons