Pannacotta med champagne

Peter Kam
Pannacotta är en enkel dessert som går att variera in i det oändliga. Vår extra lyxiga pannacotta gör vi med champagne och toppar med granatäpplekärnor, vita chokladpärlor och guldglitter.
01 september, 2021
2:26

Efter reklamen: Underbart goda efterrätter du kan förbereda dagen innan

(2:26)

Pannacotta med champagne

Pannacotta är en klassiker som kan smaksättas med det mesta, men har du testat champagne?

Peter Kam

4 portioner

Du behöver:

3 dl vispgrädde
½ dl socker
½ vaniljstång
2 gelatinblad
½ dl champagne
1 granatäpple
2 msk vita chokladpärlor
½ tsk ätbart guldglitter

Gör så här:

  1. Häll grädde i en liten kastrull. Tillsätt socker och urskrapade frön från vaniljstången. Låt koka upp och småputtra på låg värme i 10 minuter. Lägg gelatinbladen i iskallt vatten i fem minuter. Ta upp och krama ur vattnet och låt smälta i den varma gräddblandningen. Rör ner champagne. Fördela gräddblandningen i glas och ställ kallt i minst fyra timmar.
  2. Dela på granatäpplet, ta ur kärnorna. Fördela granatäppelkärnor på pannacottan tillsammans med vita chokladpärlor och guldglitter och servera.

Recept: Linn Grubbström Foto: Peter Kam, Julie Polar de Greeve