Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Bakning Alla recept Somriga drinkar Grillat Vintips till middagen Sommarmat

Löskokta ägg med smörstekta brödpinnar

09 apr, 2017
AvRedaktionen
Löskokta ägg med smörstekta brödpinnar.
I all sin enkelhet är den här lilla rätten trevlig att bjuda på som söndagsfrukost eller som liten rätt på en påskbuffé. De knapriga brödpinnarna är goda att doppa i ägget.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

4 personer

Tid: 15 minuter

Du behöver:

4 ägg

1 dagsgammalt bröd, t ex ciabatta

2 msk smör eller olivolja

1 dl hackade örter, persilja, basilika eller vad du tycker om

1 msk rivet citronskal

flingsalt och nymald svartpeppar

Gör så här:

Koka äggen löskokta. Skär bröden i smala ”pinnar”. Stek dem hastigt i smör eller olja. Blanda örter och citronskal på ett fat och rulla brödpinnarna i det. Salta lätt. Servera äggen i äggkoppar med brödpinnarna till att doppa i äggen.

Löskokta ägg med smörstekta brödpinnar.
Löskokta ägg med smörstekta brödpinnar.

Av: Liselotte Forslin
Foto: Lennart Weibull

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons